default-logo
A L.A. Travel Worldwide Ltd. által szervezett csoportos utazásokon való részvétel általános szabályai

Az utazások programja

A L.A. Travel Worldwide Ltd. által szervezett utazások részletes programja – melyek az utazási szerződés részét képezik – elérhetőek és PDF formátumban letölthetőek a www.iloveiceland.hu honlapról. A programok ütemtervének betartása a csoportvezető feladata, így az ezzel kapcsolatos instrukciók elfogadása minden résztvevőre nézve kötelező.

Csoportvezető

Az utazások során a csoportvezető feladata a helyszín ismerete, a program gördülékeny lebonyolítása és a résztvevők biztonsága. A csoport minden tagjától kötelezően elvárható a csoportvezető útmutatásának követése.

Nemzeti parkok, természetvédelmi területek, kultúrális emlékhelyek

A nemzeti parkok, természetvédelmi területek, kultúrális emlékhelyek látogatói szabályainak betartása minden utazónkra kötelező érvényű.

Fakultatív programok

A L.A. Travel Worldwide Ltd. által szervezett utazások nagy részénél lehetőség van kiegészítő/ választható programok megszervezésére, melyeken az iroda csoportvezetője nem vesz részt. A programok során esetlegesen felmerülő problémákért a L.A. Travel Worldwide Ltd. nem vállal felelősséget. Probléma esetén azonnal, helyben kell intézkedni a helyi idegenvezető/ képviselő közreműködésvel. A fakultatív programok létszámfüggőek, változó létszám esetén az áruk változhat, a minimum létszám alatt nem szervezzük meg azokat.

Repülőjegyek

A L.A. Travel Worldwide Ltd. repülőjegy értékesítéssel nem foglalkozik. A nemzetközi repülőjegy megvásárlásában irodánk asszisztenciát nyújt: a csoportos és egyéni jegyeket repülőjegy értékesítő partnerünktől vásárolhatják meg utazóink. A L.A. Travel Worldwide Ltd. a nemzetközi repülőjegyek árába jutalékot nem épít be. Azok árát közvetlenűl partnerünk bankszámlájara kell utalni és a számlát is az repülőjegy értékesítő iroda állítja ki utazóink számára. A belső repülőjegyeket helyi partnereink (utazási irodák) vásárolják meg az utazásainkon részvevők számára. A L.A. Travel Worldwide Ltd. által szervezett utazásokon a részvevőknek egyéni repülőjegy vásárlásra is lehetősége van, ebben az esetben a résztvevővek magának kell gondoskodnia a helyszíni repülőtéri transzferekről és őt terheli az esetleges járat törléssel, késéssel és az útlemondással járó felelősség és annak anyagi vonzatai.

Ülőhely választás

A fix ülőhelyeket az utazások során használt közlekedési eszközökön nem biztosítjuk.

Úti okmányok

Minden utazónknak rendelkeznie kell a megfelelő útiokmánnyal. Az útiokmány ellenőrzése és esetleg az új útiokmány beszerzése az utas felelőssége. A L.A. Travel Worldwide Ltd.-t nem terheli felelősség abban az esetben, ha a jelentkező azért nem tud részt venni egy utazáson, mert induláskor hiányzik vagy nem érvényes az útlevele.

A társas utazás szabályai

Az utazások alatt kevés olyan helyzet van, amikor elszakadhatunk a csoporttól, úgyhogy türelemre és toleranciára van szükségünk. A csoporttól való elszakadásra és önálló programok szervezésére kizárólag a csoportvezető adhat engedélyt. A L.A. Travel Worldwide Ltd. által szervezett csoportos utazásokon a résztvevőknek kötelessége elfogadni és betartani a társas utazásokon elvárható, általánosan elfogadott etikai és utazási szokásokat, illetve elfogadott viselkedésformákat. Amennyiben a résztvevő ezt többször megsérti, akkor a csoportvezető az utas utazását megszakíthatja. (Pl. mentális problémák, alkoholos befolyásoltság, udvariatlan kommunikáció és agresszív magatartás.) Ebben az esetben hazautazásáról az utas maga kell, hogy gondoskodjon és kártérítési igénnyel az iroda felé nem fordulhat, a L.A. Travel Worldwide Ltd. követelheti az utastól az általa okozott kár megtérítését.

A Nyilatkozat az Általános Utazási Feltételek részét képezi, az utazási szerződés aláírásával a L.A. Travel Worldwide Ltd. minden utazója automatikusan és kötelező érvényűen elfogadja azt.

L.A. Travel Worldwide Ltd.
Utazásszervező