default-logo
Aktuális úti információk Izland egész területéről a road.is alapján. Ha valami nem egyértelmű és kérdésed van, írhatsz nekünk is emailt (info@iloveiceland.hu). Ha szeretnél tőlünk autót bérelni kedvezőbb árakon, mint a nagyobb izlandi szolgáltatók, látogasd meg az oldalunkat a www.iloveiceland.hu/carrental címen vagy érdeklődj a lehetőségekről az info@iloveiceland.hu címen.


Könnyen járható:
Csúszásmentes útburkolat vagy legalább egy keréknyom, amely jégmentes, és az út többi részén olyan kevés a hó és a jég, hogy a járművezetők nincsenek veszélyben.


Jégfoltok:
Csúszós útburkolat jéggel vagy hóval a megjelölt útvonal 20%-án


Csúszós:
Csúszós útburkolat kemény jéggel vagy hóval borítva a megjelölt útvonal 20%-án


Rendkívül csúszós:
Tükörjég, feketejég (átlátszó jéglemez) vagy nedves jéggel borított útburkolat a megjelölt útvonal több mint 20%-án.


Nedves hó:
Az útfelület részlegesen vagy teljesen, akár 10 cm vastag jégréteggel vagy nedves hóval borítva


Nehéz vezetési körülmények:
Az útfelület részlegesen vagy teljesen, 10-20 cm-es lazán vagy enyhén borítva hóval és / vagy alkalmanként kisebb hóbuckákkal. Az útviszonyok csak négykerék-meghajtású járművekkel biztonságos


Nehéz útviszonyok:
Az útfelület több mint 20 cm vastag hóval borított és / vagy alkalmanként havazik. Az útviszonyok nem biztonságosak, kivéve a dzsipeket és a nagyobb járműveket.


Átjárhatatlan/zárva:
A hótakaró túl vastag ahhoz, hogy az út normál járművek számára átjárható legyen. Ez a jelölés akkor is ha egy út más okokból átjárhatatlan, például földcsuszamlások, vízáradások stb. Ilyen körülmények között az utakon történő vezetéshez speciális járművekre és a hely ismeretére van szükség. A belépés asaját felelősségére történik, és vészhelyzet / mentés esetén súlyos költségekkel is járhat.


Nincs az úton téli felügyelet.: 
Nem takarítják az utat, nincs friss információ az út állapotáról


Ismeretlen a téli felügyelet:
Ismeretlen téli útviszonyok és információk

Összsúly 10t és 7t/5t/2t: Járművek súlykorlátozása

Útjavítások: Útkarbantartás

Uneven road: Uneven road or stretch of road requiring special action on the part of motorists (indicated by road condition wave sign A20.11)

Flying gravel: Road surface or stretch of road with gravel and danger of flying gravel (indicated by flying gravel sign A22.11)

No passage for motor vehicles: Road is closed for traffic, primarily to avoid road damage during the seasonal thawing period, or for other preventive reasons (indicated by the no vehicles sign B01.11)

Definitions of conditions

No passage for motor vehicles at this point: Road is closed for traffic at this point, for other sections of the road take notice of the road condition definitions.

Storm conditions: Wind speed 19 m/sec (fresh gale, 37 knots) or more, or gusts of wind in excess of 26 m/sec (51 knots).

Snowfall: Snowfall to such a degree that road view is partially obstructed and/or danger of conditions worsening within the next few hours.

Blowing/shifting snow: Loose snow and wind force more than 11 m/sec (fresh breeze, 18 knots) with blowing snow partially obstructing road view and/or danger of road conditions deteriorating within the next few hours.

Blizzard: Wind force 16 m/sec (moderate gale, 30 knots) or more and snowfall, difficult travelling weather, considerable danger of road conditions worsening at short notice.

Snow showers: Within the snow showers the visibility may be very poor due to considerable snowfall but much better visibility in between.

Fog: Heavy fog with obstructed vision. In the interest of traffic safety motorists are advised to proceed with caution.

Winter service/Opening of road for traffic: Snow being cleared.                                                                                  

Passable with mountain vehicles: This indication is only used when mountain roads and tracks (Sprengisandsleið, road to Laki etc.) have been opened and on roads where it is not advisable to drive normal vehicles.

Not known: No information on road conditions available.

Blowing sand