fbpx

Feröer-szigetek körutazás (7 nap / 6 éj)

 

Kiemelt látnivalók

 • Sorvagur, Bour, Gasadalur falvak
 • Drangarnir-szikla, Mulafossar-vízesés
 • Thorshavn, Feröer fővárosa
 • Suduroy szigete (Tvoroyri, Hvalna, Sandvik)
 • Asmundarstrakkur sziklatorony, Sumba szurdokai
 • Saksun lagúnája, Tjornuvikk öble, Fossá vízesés
 • Gjógv falu, Klaksvík, Bordoy-sziget
 • Kalsoy-sziget, Trollanes, Kallur világítótorony
 • Mykines szigete, Hestur tengeri barlangjai
Időpontok

2024 NYÁR
2024. július 1-7.
2024. július 8-14.
2024. július 15-21.

Részvételi díj

1850 EUR / fő

 • Egyágyas felár kérhető, ennek költsége: 120 EUR/éjszaka
 • Félpanziós ellátás: 40 EUR/vacsora

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • szállásokat 6 éjszakára szállodában (saját fürdőszobás, két ágyas szobák)
 • minden nap bőséges reggelit
 •  magyar nyelvű csoportvezetést
 • minden transzfert, komp és alagútdíjakat
 • programokat

Mit NEM tartalmaz a részvételi díj?

 • repülőjegyet
 • egyéb étkezést
 • biztosítás

A National Geographic fotóstársadalmának szavazása jogosan nevezte a Feröer-szigeteket a legszebb szigetvilági tájnak. Nyáron a mélykék tenger és a harsány zöld lejtők lehetetlen háttérként szolgálnak a tengeri madárvilágnak, melynek képviselői itt költenek ilyenkor. Így garantáltan közel kerülünk a lundákhoz, tényleg karnyújtásnyira, de a fantasztikus szulák és az érdekes lumma és alkacsapatok is lencsevégre kerülhetnek majd. Tengeri barlangok, szédítő szurdokok, hegygerincek várnak ránk könnyen elérhető kirándulásokkal, mialatt persze gyönyörű vízesések, hitetlen birkák és tradicionális „vikingkori” fűtetős falvak között kalandozunk szinte egyedül.

Célunk nem a kipipálás, így az ismert sztárhelyszínek mellett behajózunk Hestur barlangjaiba, ott leszünk Kalsoy ikonikus világítótornyánál. Elhajózunk Drangarnír boltíve mellett Mykinesholmur madárparadicsomában és a legdélibb szigeten, az epikus panorámák szigetén, Suduroyon is eltöltünk egy szép napot. Ezért hatszor hajóra szállunk és egyszer gumicsónakkal indulunk útnak, máskor tengeri alagutakon vagy vékony autóutakon jutunk el célunkhoz, ahonnan mindig kisebb kirándulásokat teszünk.

Részletes útvonalleírás
Első nap - Koppenhága - Sorvagur - Gasadaur

Kora reggel 06.30 repülés Sorvagurba. Átszállás Amszterdamban és Koppenhágában. Érkezés délután, 13.40 Vagar szigetére. A poggyászok felvétele és a pénzváltás után (Feröer nem tagja sem az EU-nak sem a EGT-nek, így mobilunk is komoly roamingdíjakkal működik csak) kisbuszunkkal Vagaáron kezdjük kalandjainkat. A legszebb koraesti fényekben az öböl túlpartján Bour és Gasadalur falvainál kalandozunk, kivárjuk, hogy a nap szépen besüsse az ikonikus Drangarnirt és a Mulfossar vízesést. Szerencsével első tengeri madaraink is lencsevégre kerülnek az öblökben. Szállás minden este Thorshavnben.

Második nap - Thorshaven - Kirkjubour - Hestur - Álvagjógv - Klæmintsgjógv - Saksun

Reggeli után történeti délelőttöt tartunk. Komoly sétát teszünk a „faluban”. Felderítjük a főváros adminisztratív épületeit a Tinganes negyedben, majd átbattyogunk a kikötőn túli Skansin erőd romjaihoz… Délután főszigetünk, Sterymoy déli végébe utazunk, ahol felkeressük Kirkjubour szellemtemplomát. Később a közelből, kalandos hajótúrát teszünk Hestur szigete körül, minden izgalmas öbölbe bekukucskálunk és 2 csodás tengeri barlangba is behajózunk. Utunk során sirályhojszák tízezrei lesznek társaink, de alkák és lummák is várják érkezésünk. Délután Eysturoy szigetének északi részét járjuk be. A nap második fele elsősorban Saksun lagúnájáról szól majd, de ha idő engedi, akár Tjornuvik mesebeli öblét és a Fossa vízesés két szintjét is útba ejtjük majd. Szállás Thorshavenben.

Harmadik nap - Thorshaven - Tvoroyri - Sandvik - Vagur - Akraberg - Beinisvard

Reggeli után kompra szállunk és a legdélibb szigetre hajózunk (2 óra). Suduroy feröeri viszonylatban is alig látogatott, így a szurdokok, séták, panorámák csak a ránk várnak. Tvoroyriba érkezünk ahonnan az északi öblök titkait fedezzük fel. Alagutak és völgyek mögött újra és újra csodás látványban lehet részünk, akár teljes vadságukban akár felhősapkákban mutatják is magukat a Dimun szigetek. Hvalba és Sandvik érintése után elveszünk a semmiben. Kirándulásunk a nyugati oldal sziklafalihoz vezet majd, melyet Asmundarstrakkur sziklatornya tesz még izgalmasabbá. Később délre kanyarodunk és Vagur, majd Sumba vidékének leglátványosabb szurdokait, kilátópontjait sétáljuk be. Szállás Thorshavenben

Negyedik nap - Tvoroyri - Thorshaven - Gjogv - Eidi - Klaksvik

Reggeli után hajóra szállunk és visszatérünk Streymoyra, ahonnan a keleti szigetre indulunk. A nap a legszebb fjordélményeket és a páratlan feröeri piramishegyeket tartogatja számunkra néhány aranyos kis faluval fűszerezve. A Fuglafjordur vidékén néhány kirándulást érdemes tennünk a legszebb panorámákért. Gjogvban sétálunk picit a természetes kikötő egyikéhez. Idő függvényében komolyabb túrát is tehetünk a birkák sziklájához. Kis autós körünk Eidi felé folytatódik, így csodás rálátásunk lesz a Risin og Kellingin 70 méteres tengeri sziklatornyaira. Körünk úgy zárjuk, hogy Klaksvik városkájába, Bordoy-sziget civilizációs központjába érkezünk, ahonnan egy kellemes naplementés kirándulást tehetünk a legszebb Feröeri kilátópontok egyikére. Szállás Thorshavenben.

Ötödik nap - Klaksvik - Kalsoy - Mikladalur - Kallur - Thorshaven

Reggeli után áthajózunk Kalsoy szigetére, mindenekelőtt Trollanes faluja érdekel bennünket, mert innen félnapos kirándulást teszünk az egyik legizgalmasabb feröeri tájhoz. Kallur világítótornya csücsül a sziget végében, ahonnan elképesztő látványok sora vár ránk. A szigetek északi, akár 400-600 méteres, tengerbe szakadó sziklafalai, megfelelő perspektívából gyönyörűen sorba fűzve bújnak egymás mögé, a hullámzó zöld domboldalakon egyensúlyozó birkák életéért aggódva csodáljuk majd a vékony gerincek felfedezőit, magunkat is. Sziklaszirtek és párás, párátlan, felhős napos percek sora váltogatja majd egymást, így számos feledhetetlen panorámát, képet égetnek majd retinánkba vagy az sd kártyákra. Ha időnk engedi, akkor Kunoy szigetére is átkacsintunk és erőnktől, kedvünktől fűtve ott is sétákra ragadtathatjuk magunkat. Szállás Thorshavenben.  

Hatodik nap - Thorshaven - Sorvagur - Mykines

Reggeli után Vagar szigetére robogunk, mert hajónk innen visz bennünket Myikines szigetére, melynek nyugati széle már természetvédelmi terület. Útközben Drangarnír boltíves sziklájában gyönyörködünk, de látjuk a vízről Mikladalúr vízesését és rengeteg tengeri madarat. Ezrével röpülnek, úsznak, halásznak, híznak majd körülöttünk sirályhojszák, a viharmadarak és a lundák. Mykines-szigetén is bőven lesz időnk, hogy kellemes kirándulásokat tegyünk rohamtempótól mentesen: a Korkadalur nevű északi völgyben találhatók a „sziklaerdő” névre hallgató bazaltoszlopok, de a sziget kincse mégiscsak Mykinesholmur madárbirodalma, ahol madarak százezrei fészkelnek karnyújtásnyira. Kétségtelen, hogy ilyen közelről ilyen nagy számban szinte sehol a Földön sem bámulhatjuk, hallgathatjuk a lundákat. Ez az elképesztő madártársadalom, melynek világába egy erős félnapra beleshetünk olyan komoly szárnyasokat is maga közt tud, mint a szula, az alka vagy a lumma.  Madarászvégzettség nélkül is páratlan élmény lesz a vad szigetpárkányok közelében sétálni, átkelni a gyaloghídon, amely 35 méter magasan ível át a Hólmgjógv fölött. Hajónk visszatérte után időjárás függvényében titkos öblök, gerincek felkeresése Vágáron vagy Sterymoyon. Szállás Thorshavenben.

Hetedik nap - Sorvagur - Oslo - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás átszállással (Billund és Amsterdam) Budapestre.

Szállások – szállodai elhelyezés reggelivel

örutazásainkon a szállások változatos helyszíneken találhatóak. Minden éjszakát más-más szállodában vagy panzióban töltünk. A szállások két- vagy háromágyas szobákkal rendelkeznek, melyekhez saját fürdőszoba is tartozik. A szállásokon kérhető egyágyas szoba, felárral.

A körút során az alábbi szállodákban töltjük az éjszakákat:

Hotel Thorshavn

Javasolt repülőjárat

ODAÚT
Budapest – Amsterdam – KLM 6:35 – 8:40
Amsterdam – Koppenhága – KLM 9:20 – 10:40
Koppenhága – Sorvágur – Atlantic Airways 12:25 – 13:40

VISSZAÚT
Sorvagur – Oslo – Atlantic Airways 13:15 – 15:50
Oslo – Budapest – Norwegian 18:25 – 20:45

Útvonaltérkép