fbpx google-site-verification=-_dgYm7t8n85CNDByE5_dh5CIjF-KBpnXIZaz1S1fXc
COVID-19-el kapcsolatos beutazási szabályok Feröer-szigetekre

A COVID-19-el kapcsolatos jelenlegi hatályos szabályozás szerint a Feröer-szigetekre a karanténmentes beutazás feltétele a Covid-19 vírus elleni oltási igazolás, illetve Vagar repterén belépéskor kötelezően elvégzett PCR teszt.

Feröer-szigetek körutazás – a Viking gyöngyszem (8 nap/7 éj)

 

A National Geographic fotóstársadalamának szavazása jogosan nevezte a Feröer-szigeteket a legszebb szigetvilági tájnak. Itt, az Atlanti-óceán közepén olyan páratlan formájú hegyek emelkednek ki a tengerből, alkotnak fjordokat, nyáron a mélykék tenger és a harsány zöld lejtők gyönyörű háttérként szolgálnak a tengeri madárvilágnak, akik itt költenek ilyenkor. Így garantáltan közel kerülünk a lundákhoz, fantasztikus szulák és az érdekes lumma és alkacsapatok is lencsevégre kerülhetnek majd. Tengeri barlangok, szédítő szurdokok, hegygerincek várnak ránk egész könnyen elérhető kirándulásokkal, mialatt persze gyönyörű vízesések, hitetlen birkák és tradicionális “vikingkori” gyeptetős falvak között kalandozunk szinte egyedül.

Főbb látnivalók

 • Bour, Gasadalur
 • Múlafossur-vizesés
 • Thorshaven főváros
 • Hestur tengeri barlangok
 • Saksun
 • Kirkjubour katedrálisa
 • Tjornuvik és a Fossa vízesés
 • Suduroy-szigete és Tvoroyri
 • Gjógv, Eidi, Klasvík
 • Kalsoy-sziget, Kallur világítótorony
 • Mykines-sziget

 

Térkép

Tervezett útvonal

Első nap // Budapest - Koppenhága

Esti járat Budapestről Koppenhágába. Szállás Koppenhágában.

Második nap // Budapest - Koppenhága - Sorvagur – Gasadalur

Kora délben repülés Sorvagurba. A poggyászok felvétele és a pénzváltás után kisbuszunkkal Vágáron kezdjük kalandjainkat. A legszebb kora esti fényekben az öböl túlpartján Bour és Gasadalur falvainál kalandozunk, kivárjuk, hogy a nap szépen besüsse az ikonikus Drangarnirt és a Mulfossar vízesést. Szerencsével első tengeri madaraink is lencsevégre kerülnek az öblökben. Szállás Thorshavenben.

Harmadik nap // Thorshaven - Kirkjubour - Hestur - Álvagjógv - Klæmintsgjógv - Saksun

Reggeli után történeti délelőttöt tartunk. Komoly sétát teszünk a “faluban”. Felderítjük a főváros adminisztratív épületeit a Tinganes negyedben, majd átbattyogunk a kikötőn túli Skansin erőd romjaihoz… Délután főszigetünk, Sterymoy déli végébe utazunk, ahol felkeressük Kirkjubour szellemkatedrálisát. Később a közelből, kalandos hajótúrát teszünk Hestur szigete körül, minden izgalmas öbölbe bekukucskálunk és 2 csodás tengeri barlangba is behajózunk. Utunk során sirályhojszák tízezrei lesznek társaink, de alkák és lummák is várják érkezésünk. Délután Eysturoy szigetének északi részét járjuk be. A nap második fele elsősorban Saksun lagúnájáról szól majd, de ha idő engedi, akár Tjornuvik mesebeli öblét és a Fossa vízesés két szintjét is útba ejtjük majd. Szállás Thorshavenben.

Negyedik nap // Thorshaven - Tvoroyri - Sandvik - Vagur - Akraberg - Beinisvard

Reggeli után kompra szállunk és a legdélibb szigetre hajózunk (2 óra). Suduroy feröeri viszonylatban is alig látogatott, így a szurdokok, séták, panorámák csak a ránk várnak. Tvoroyriba érkezünk ahonnan az északi öblök titkait fedezzük fel. Alagutak és völgyek mögött újra és újra csodás látványban lehet részünk, akár teljes vadságukban akár felhősapkákban mutatják is magukat a Dimun szigetek. Hvalba és Sandvik érintése után elveszünk a semmiben. Kirándulásunk a nyugati oldal sziklafalihoz vezet majd, melyet Asmundarstrakkur sziklatornya tesz még izgalmasabbá. Később délre kanyarodunk és Vagur, majd Sumba vidékének leglátványosabb szurdokait, kilátópontjait sétáljuk be. Szállás Suduroyon, Tvoroyriban.

Ötödik nap // Tvoroyri - Thorshaven - Gjogv - Eidi - Klaksvik

Reggeli után hajóra szállunk és visszatérünk Streymoyra, ahonnan a keleti szigetre indulunk. A nap a legszebb fjordélményeket és a páratlan feröeri piramishegyeket tartogatja számunkra néhány aranyos kis faluval fűszerezve. A Fuglafjordur vidékén néhány kirándulást érdemes tennünk a legszebb panorámákért. Gjogvban sétálunk picit a természetes kikötő egyikéhez. Idő függvényében komolyabb túrát is tehetünk a birkák sziklájához. Kis autós körünk Eidi felé folytatódik, így csodás rálátásunk lesz a Risin og Kellingin 70 méteres tengeri sziklatornyaira. Körünk úgy zárjuk, hogy Klaksvik városkájába, Bordoy sziget civilizációs központjába érkezünk, ahonnan egy kellemes esti kirándulást tehetünk a legszebb Feröeri kilátópontok egyikére. Szállás Klaksvikban.

Hatodik nap // Klaksvik - Kalsoy - Mikladalur - Kallur - Thorshaven

Reggeli után áthajózunk Kalsoy szigetére, mindenekelőtt Trollanes faluja érdekel bennünket, mert innen félnapos kirándulást teszünk az egyik legizgalmasabb feröeri tájhoz. Kallur világítótornya csücsül a sziget végében, ahonnan elképesztő látványok sora vár ránk. A szigetek északi, akár 400-600 méteres, tengerbe szakadó sziklafalai, megfelelő perspektívából gyönyörűen sorba fűzve bújnak egymás mögé, a hullámzó zöld domboldalakon egyensúlyozó birkák életéért aggódva csodáljuk majd a vékony gerincek felfedezőit, magunkat is. Sziklaszirtek és párás, párátlan, felhős napos percek sora váltogatja majd egymást, így számos feledhetetlen panorámát, képet égetnek majd retinánkba vagy az sd kártyákra. Ha időnk engedi, akkor Kunoy szigetére is átkacsintunk és erőnktől, kedvünktől fűtve ott is sétákra ragadtathatjuk magunkat. Szállás Thorshavenben.

Hetedik nap // Thorshaven - Sorvagur - Mykines

Reggeli után Vágár szigetére robogunk, mert hajónk innen visz bennünket Myikines szigetére, melynek nyugati széle már természetvédelmi terület. Útközben Drangarnír boltíves sziklájában gyönyörködünk, de látjuk a vízről Mikladalúr vízesését és rengeteg tengeri madarat. Ezrével röpülnek, úsznak, halásznak, híznak majd körülöttünk sirályhojszák, a viharmadarak és a lundák. Mykines-szigetén is bőven lesz időnk, hogy kellemes kirándulásokat tegyünk rohamtempótól mentesen: a Korkadalur nevű északi völgyben találhatók a „sziklaerdő” névre hallgató bazaltoszlopok, de a sziget kincse mégiscsak Mykinesholmur madárbirodalma, ahol madarak százezrei fészkelnek karnyújtásnyira. Kétségtelen, hogy ilyen közelről ilyen nagy számban szinte sehol a Földön sem bámulhatjuk, hallgathatjuk a lundákat. Ez az elképesztő madártársadalom, melynek világába egy erős félnapra beleshetünk olyan komoly szárnyasokat is maga közt tud, mint a szula, az alka vagy a lumma. Madarászvégzettség nélkül is páratlan élmény lesz a vad szigetpárkányok közelében sétálni, átkelni a gyaloghídon, amely 35 méter magasan ível át a Hólmgjógv fölött. Hajónk visszatérte után időjárás függvényében titkos öblök, gerincek felkeresése Vágáron vagy Sterymoyon. Szállás Thorshavenben.

Nyolcadik nap // Sorvagur - Koppenhága - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd hazautazás átszállással Budapestre.

Csoport- és idegenvezető

Kádas Csaba

Szállások

Színvonalas vendégházak, panziók vagy apartmanok.
Körutazásainkon a szállások változatos helyszíneken találhatóak. Minden éjszakát más-más vendégházban, szállodában vagy apartmanban töltünk. A szállások két- vagy háromágyas szobákkal rendelkeznek, melyekhez vagy több közös fürdőszoba, vagy saját fürdőszoba is tartozik.

Részvételi díj

1300 EUR / fő

 • Egyágyas felár kérhető, ennek költsége: 75 EUR/éjszaka
 • Félpanziós ellátás: 40 EUR/vacsora

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • szállásokat 7 éjszakára
 • minden nap reggelit
 • csoportvezetést
 • minden transzfert a szigeten belül
 • komp és alagútdíjakat
 • Hestur hajózást

Mit NEM tartalmaz a részvételi díj?

 • repülőjegyet
 • egyéb étkezést
 • fakultatív programok
 • biztosítás

Repülőjárat

► ODAÚT

Ryanair (www.ryanair.com)
Budapest – Koppenhága 19:50-21:45

Atlantic Airways (https://www.atlanticairways.com)
Koppenhága – Vagar 12:25 – 13:40

◄ VISSZAÚT

Atlantic Airways (https://www.atlanticairways.com)
Vagar – Koppenhága – 14:30-17:35

Ryanair (www.ryanair.com)
Koppenhága – Budapest 22:10-23:55


Árak és Időpontok