fbpx google-site-verification=-_dgYm7t8n85CNDByE5_dh5CIjF-KBpnXIZaz1S1fXc
Iceland Ring – teljes kör Izlandon (8 nap / 7 éj)

 

Kiemelt látnivalók
 • Fagradalsfjall lávakitörés
 • Þingvellir Nemzeti Park
 • Gullfoss, Strokkur gejzír
 • Dél-Izland legszebb vízesései (Skógafoss, Seljalandsfoss)
 • Dyrholaey sziklaformációk és világítótorony
 • Reynisfjara, a hírhedt fekete tengerpart
 • Jökullsárlón, Fjallsárlón gleccserlagúnák
 • Stoksness – Kelet-Izland fjordjai
 • Északi vízesések – Dettifoss, Godafoss
 • Myvatn-tó geotermikus terület, Krafla kráter
 • Akureyri, Húsavík – bálnales
 • Hraunfossar lávavízesés, Grábrók kráter
 • Reykjavík
Időpontok
2023. február 21-28.
2023. március 18-25.
2023. április 4-11.
2023. április 22-29.
2023. június 10-17.
2023. június 17-24.
2023. július 8-15.
2023. július 15-22.
2023. augusztus 1-8.
2023. augusztus 22-29.
2023. szeptember 16-23.
2023. szeptember 23-30.
2023. október 17-24.
2023. október 24-31.
2023. november 4-11.
2023. november 11-18.
2023. december 2-9.

Tudtad, hogy egy hét alatt körbe lehet járni Izlandot úgy, hogy nem csak a legfontosabb látnivalók férnek bele a körutazásba? Izland körútunk rendkívüli programgazdagsággal készült,  10 év tapasztalatával, kompromisszumok nélkül állítottuk össze az alábbi 8 napot. A hazai kínálattól eltérően nem valamit, hanem mindent szeretnénk megmutatni mindazoknak, akik az északi szélesség 66. fokáig merészkednek. Olyan „sarki” élményt állítottunk össze, ahol a természeti csodák mellett, izgalmas fakultatív programok (pl. séta egy gleccser gyomrában, bálnales, lunda fészkelőhelyek megfigyelése, lovaglás izlandi lovon) is tehetik teljessé ezt az északi kalandot.

Célunk tehát nem csak teljes kört tenni a geológiai és földrajzi unikumnak számító szigeten, hanem szeretnénk megmutatni a titkokat, felfigyelni a sarki élővilágra is. Utunk ezért valódi körutazás, Izlandon szinte „elérhetetlen és megfizethetetlen”, saját fürdőszobás kétágyas szállásokon. Ajánljuk mindazoknak, akik nem egy nagy csoport részeként keresnek élményeket. Ahol a program messze túlmegy a “kötelező minimumon”, de mégsem a fizikai küzdelem és a kényelmetlenségek túlélése lesz a kaland.

Részletes útvonal-leírás
Első nap - Lávavízesés és Nyugat-Izland.

Indulás észak fele az 1-es fő út nyugati oldalán. Először betérünk Akranes-be, ahol a kikötőben megnézzük a kettős világítótornyot, majd utunkat a Borgarfjördurban folytatjuk az egyik legkülönlegesebb izlandi vízesés felé, a Hraunfossarhoz (lávavízesés) és a Barnafosshoz. Visszatérve az 1-es főútra Grábrók-krátereket és a közeli Glanni-vízesést tekintjük meg, majd Hrutafjördur és Midfjördur mentén tengerparti fókanézésre indulunk. Napunkat a Blönduóshoz közeli, szépséges Svinavatn-tó partján zárjuk.

Második nap - Skagafjörður és Akureyri, az észak fővárosa

Reggeli után középkori fűtetős házakat tekintünk meg Glaumbærben, majd Reynistadhirban. Sauðárkrókur érintésével kijutunk a tengerpartra, ahol egy természetes hot springben (termál fürdő) megmártózunk (fakultatív) a hegyek lábánál, tengerparti panorámával, majd tovább indulunk Akureyri felé a Skagafjörður mentén, érintve a páratlan szépségű halászfalvakat, Siglufjörðurt, Olafsfjörðurt és Dalvikot. Késő délután érünk Akureyribe, ahol még rövid városnézésre is lesz időnk.

Harmadik nap - Északi termálmezők és vulkáni kráterek
A korai indulást követően első állomásunk a csodás Goðafoss vízesés, mely Észak-Izland egyik legismertebb és legszebb vízesése. Utunkat a Myvatn-tó partján folytatjuk, lávakúpok, pszeudokráterek között. A terület pazar madárrezervátum is egyben, számtalan madárfaj fészkel a tó körül. A filmrajongók is élvezettel fedezhetik fel a híres forgatási helyszíneket, hiszen itt forgatták számos jelenetet a (Star Wars, Trónok harca ) c. filmekhez. Kora délután érünk a kevésbé látogatott de annál szebb környezetben található Myvatn Nature Bath termálfürdőhöz (az észak Kék Lagúnája), amiben lehetőségünk is lesz megmártózni. Délután Hverir termálmező és Krafla geotermikus terület után Európa legbővizűbb vízeséséhez, a Dettifosshoz indulunk, majd ezt követően egy szinte holdbéli tájon vezet utunk a mai szállásunk felé – a kelet fővárosába, Egilsstadirba.
Negyedik nap - Keleti Fjordok
Egilsstadirből indulva a festői szépségű Seydisfjördurba autózunk látványos szerpentineken, majd indulunk tovább dél felé a fjordok mentén. Érintjük a szépséges Reydarfjördurt, Fáskrúðsfjörður, Breiðdalsvík-et, Djupivogurt. A keleti tájak ezen részén szinte mindig találkozunk rénszarvascsordákkal és fókákkal is a tengerben. Djupivogur után megállunk Hvalnes világítótoronynál, majd az ikonikus izlandi hegyvonulat, Stokksnes fekete tengerpartján időzünk. Estére érünk mai úticélunkhoz, Höfn-be, a kedves kis halászfaluba
Ötödik nap - Gleccserek, gleccserlagúnák és a Diamond Beach
Reggeli után a Vatnajökull-gleccser déli, kékesen csillogó gleccsernyúlványaihoz autózunk: Hoffellsjökull, Skálafellsjökull. Délben érünk a jéghegyekkel teli gleccserlagúnához, Jökulsárlónhoz, melynél a tengerparton kékes-fehéres színben pompázó jégtömbbök sorakoznak, ez a Diamond Beach. Továbbhaladva benézünk Fjallsárlón gleccserlagúnához és a Svinafellsjökull gleccserhez is, majd az élénkzöld mohával benőtt lávamezőn, az Eldhraunon keresztül eljutunk Vík-be, Izland legdélebbi pontjára.
Hatodik nap - Dél-Izland legszebb vízesései és tengerpartjai.
Ez a nap a vízesések napja. Délelőtt a híres fekete tengerparton (Reynisfjara) kezdünk, ahol az egyik legismertebb tengeri szikla – a legenda szerint – háromárbócos hajót formázó Reynisdrangar vár minket. Ezután Dyrholaey világítótornyához indulunk, ahol csodálatos panorámában lesz részünk a környező gleccserekre és tengerpartra. Továbbautózva az 1-es főúton rövid kitérőt teszünk a Solheimajökull gleccserhez, majd következnek a legszebb gleccservízesések: Skógafoss, Kvernufoss, Seljalandsfoss, Gljufrabui.
Hetedik nap - Arany Körút és Reykjavík
Reggeli után irány az Arany Körút (Golden Circle), ahol először a szép Kerid krátert nézzük meg, majd a híres gejzírt, a 7-8 percenként kitörő Strokkurt és a közeli hatalmas “arany vízesést” a Gullfoss-t. Reykjavík felé indulva utunk a Þingvellir Nemzeti Parkon át vezet, ahol a kontinensek közötti törésvonalban sétálunk. Délután érünk Reykjavíkba, ahol fakultatív rövid sétát teszünk a belvárosban, a régi kikötőben vagy lehetőségünk van a Kék Lagunában fürödni.
Nyolcadik nap - Reykjanes-félsziget és Fagradalsfjall lávakitörés
Reggeli után a Reykjanes-félszigeten kalandozunk (Európa és Amerika hídja, a Gunnuhveri fortyogók, Reykjanes világítótornya, csértelep), majd fakultatív fürdőzés a híres Kék Lagúna termálmedencékben, vagy séta a nemrégiben lezajlott Fagradalsfjall lávakitöréshez. Késő délután indulás haza Budapestre
Szállások
Körutazásainkon a szállások változatos helyszíneken találhatóak. Minden éjszakát más-más szállodában vagy panzióban töltünk.
A szállások két- vagy háromágyas szobákkal rendelkeznek, melyekhez saját fürdőszoba is tartozik. A szállásokon kérhető egyágyas szoba, felárral.
Részvételi díj

1200 EUR / fő

 • Egyágyas felár kérhető, ennek költsége: 75 EUR/éjszaka
 • Félpanziós ellátás: 40 EUR/vacsora

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • szállásokat 7 éjszakára
 • minden nap bőséges reggelit
 • csoportvezetést
 • minden transzfert
 • szervezési költséget

Mit NEM tartalmaz a részvételi díj?

 • repülőjegyet
 • egyéb étkezést
 • fakultatív programok
 • biztosítás
Javasolt repülőjárat

► ODAÚT

Wizzair (www.wizzair.com)
Budapest – Reykjavík

◄ VISSZAÚT

Wizzair (www.wizzair.com)
Reykjavík – Budapest


Útvonaltérkép