fbpx

Iceland Ring – teljes kör Izlandon (8 nap / 7 éj)

 

Kiemelt látnivalók

 • Fagradalsfjall lávakitörés
 • Þingvellir Nemzeti Park
 • Gullfoss-vízesés, Strokkur gejzír
 • Dél-Izland legszebb vízesései (Skógafoss, Seljalandsfoss, Kvernufoss)
 • Dyrholaey sziklaformációk és világítótorony
 • Reynisfjara, a hírhedt fekete tengerpart
 • Jökullsárlón, Fjallsárlón gleccserlagúnák
 • Stoksness hegy – Kelet-Izland fjordjai
 • Északi vízesések – Dettifoss, Godafoss
 • Myvatn-tó geotermikus terület, Krafla kráter
 • Akureyri, Siglufjördur– bálnales
 • Hraunfossar lávavízesés, Grábrók kráter
 • Reykjavík
 • Reykjanes-félsziget
Időpontok

2024 TAVASZ
2024. május 3-10.
2024. május 10-17.

2024 NYÁR
2024. június 10-17
2024. június 17-24.
2024. június 24 – július 1.
2024. július 1-8.
2024. július 8-15.
2024. július 15-22.
2024. augusztus 5-12.
2024. augusztus 12-19. ÚJ IDŐPONT!

2024 ŐSZ
2024. szeptember 13-20.
2024. szeptember 20-27.
2024. október 11-18.
2024. október 18-25.
2024. november 1-8.
2024. november 8-15.
2024. november 15-22.
2024. december 6-13.

Részvételi díj

1430 EUR / fő

 • Egyágyas felár kérhető, ennek költsége: 75 EUR/éjszaka
 • Félpanziós ellátás: 40 EUR/vacsora

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • szállásokat 7 éjszakára szállodában (saját fürdőszobás, két ágyas szobák)
 • minden nap bőséges reggelit
 •  magyar nyelvű csoportvezetést
 • minden transzfert
 • szervezési költséget

Mit NEM tartalmaz a részvételi díj?

 • repülőjegyet
 • egyéb étkezést
 • fakultatív programok
 • biztosítás
Részletes útvonalleírás

Tudtad, hogy egy hét alatt körbe lehet járni Izlandot úgy, hogy nem csak a legfontosabb látnivalók férnek bele a körutazásba? Izland körútunk rendkívüli programgazdagsággal készült,  10 év tapasztalatával, kompromisszumok nélkül állítottuk össze az alábbi 8 napot. A hazai kínálattól eltérően nem valamit, hanem mindent szeretnénk megmutatni mindazoknak, akik az északi szélesség 66. fokáig merészkednek. Olyan „sarki” élményt állítottunk össze, ahol a természeti csodák mellett, izgalmas fakultatív programok (pl. séta egy gleccser gyomrában, bálnales, lunda fészkelőhelyek megfigyelése, lovaglás izlandi lovon) is tehetik teljessé ezt az északi kalandot.

Célunk tehát nem csak teljes kört tenni a geológiai és földrajzi unikumnak számító szigeten, hanem szeretnénk megmutatni a titkokat, felfigyelni a sarki élővilágra is. Utunk ezért valódi körutazás, Izlandon szinte „elérhetetlen és megfizethetetlen”, saját fürdőszobás kétágyas szállásokon. Ajánljuk mindazoknak, akik nem egy nagy csoport részeként keresnek élményeket. Ahol a program messze túlmegy a “kötelező minimumon”, de mégsem a fizikai küzdelem és a kényelmetlenségek túlélése lesz a kaland.

Első nap - Érkezés Izlandra

Érkezés a késő délutáni órákban Izlandra. Bőrönd felvétele után kb. 1 órás autózás utána a szállás elfoglalása, Nyugat-Izlandon

Második nap - Lávavízesés és izlandi lovak

Reggeli után első látványosságunk a Hraunfossar (lávavízesés) és a Barnafoss. Ezt követően egy autentikus izlandi lovasfarmot látogatunk meg, majd visszatérve az 1-es főútra Grábrók-krátereket és a közeli Glanni-vízesést tekintjük meg A Hrutafjördur és Midfjördur mentén tengerparti fókanézésre indulunk. Napunkat a Blönduóshoz közeli, szépséges Svinavatn-tó partján zárjuk.

Harmadik nap - Északi fjordok és viking telepek nyomában

Reggeli után középkori gyeptetős házakat tekintünk meg Glaumbærben, majd a Grafarkirkja templomot. Sauðárkrókur érintésével kijutunk a tengerpartra, ahol egy természetes hot springben (termálfürdő) megmártózunk (fakultatív) a hegyek lábánál, tengerparti panorámával, majd tovább indulunk Akureyri felé, érintve a páratlan szépségű halászfalvakat, Siglufjörðurt, Olafsfjörðurt és Dalvikot. Késő délután érünk Akureyribe, ahol a szállás elfoglalása előtt még rövid városnézésre is lesz időnk.

Negyedik nap - Északi láva- és termálmezők

Első állomásunk a csodás Goðafoss vízesés, mely Észak-Izland egyik legismertebb és legszebb vízesése. Utunkat a Myvatn-tó partján folytatjuk, lávakúpok, pszeudokráterek között. A terület pazar madárrezervátum is egyben, számtalan madárfaj fészkel a tó körül. A filmrajongók is élvezettel fedezhetik fel a híres forgatási helyszíneket, hiszen itt forgatták számos jelenetet a (Star Wars, Trónok harca ) c. filmekhez. Kora délután érünk a kevésbé látogatott de annál szebb környezetben található Myvatn Nature Bath termálfürdőhöz (az észak Kék Lagúnája), amiben lehetőségünk is lesz megmártózni. Délután Hverir termálmező és Krafla geotermikus terület után az utunk a mai szállásunk felé vezet – a kelet fővárosába, Egilsstadirba.

Ötödik nap - Keleti fjordok mentén

Reggeli után Egilsstadirből indulva a festői szépségű Seydisfjördurba autózunk látványos szerpentineken, majd indulunk tovább dél felé a fjordok mentén. A keleti tájak ezen részén szinte mindig találkozunk rénszarvascsordákkal és fókákkal is a tengerben. Djupivogur után megállunk Hvalnes világítótoronynál, majd az ikonikus izlandi hegyvonulat, Stokksnes fekete tengerpartján időzünk. Estére érünk mai úticélunkhoz, Höfn-be, a délnyugati halászfaluba, ahonnan már festői panoráma nyílik a Vatnajökull-gleccser déli, kékesen csillogó nyúlványaira.

Hatodik nap - Dél-Izland legszebb vízesései és tengerpartjai.

Höfnből indulunk a jéghegyekkel teli gleccserlagúnához, Jökulsárlónhoz, melynél a tengerparton kékes-fehéres színben pompázó jégtömbbök sorakoznak, ez a Diamond Beach. Továbbhaladva benézünk a Svinafellsjökull gleccserhez is, majd az élénkzöld mohával benőtt lávamezőn, az Eldhraunon keresztül eljutunk Vík-be, Izland legdélebbi pontjára. Itt a hírhedt ffkete tengerpartot és sziklaképződménye vár ránk (Reynisfjara és Reynisdrangar). A nap végén még a monumentális Skógafoss vízesést tudjuk megcsodálni, majd indulunk a szállásunkra Skogarba.

Hetedik nap - Arany Körút és Reykjavík

Reggeli után, a Seljandsfoss vízesés érintésével, irány az Arany Körút (Golden Circle), ahol először a szép Kerid krátert nézzük meg, majd a híres gejzírt, a 7-8 percenként kitörő Strokkurt és a közeli hatalmas “arany vízesést” a Gullfoss-t. Reykjavík felé indulva utunk a Þingvellir Nemzeti Parkon át vezet, ahol a kontinensek közötti törésvonalban sétálunk. Késő délután érünk Reykjavíkba, ahol fakultatív rövid sétát teszünk a belvárosban, a régi kikötőben.

Nyolcadik nap - Reykjanes-félsziget és Fagradalsfjall lávakitörés

Reggeli után a Reykjanes-félszigeten kalandozunk (Európa és Amerika hídja, a Gunnuhveri fortyogók, Reykjanesvíti világítótornya, csértelep), majd fakultatív fürdőzés a híres Kék Lagúna termálmedencékben, vagy séta a nemrégiben lezajlott Fagradalsfjall lávakitöréshez. Késő délután indulás haza Budapestre

Szállások – szállodai elhelyezés reggelivel

Körutazásainkon a szállások változatos helyszíneken találhatóak. Minden éjszakát más-más szállodában vagy panzióban töltünk. A szállások két- vagy háromágyas szobákkal rendelkeznek, melyekhez saját fürdőszoba is tartozik. A szállásokon kérhető egyágyas szoba, felárral.

A körút során az alábbi partnerszállodákban töltjük az éjszakákat alábbi szállások:

1. Fossatun Country Hotel (www.fossatun.is)
2. Hotel Blönduós (https://hotelblonduos.is/)
3. Hotel Kjarnalundur (https://kjarnalundur.is/)
4. Hotel Austur (https://hotel-austur.inn.fan/) 
5. Brunnsholl Country Hotel (https://brunnholl.is/)
6. Hotel Hvolsvöllur (https://www.hotelhvolsvollur.is/)
7. Hotel Island Spa & Wellness (https://www.hotelisland.is/)

Javasolt repülőjárat

► ODAÚT

Wizzair (www.wizzair.com)
Budapest – Reykjavík

◄ VISSZAÚT

Wizzair (www.wizzair.com)
Reykjavík – Budapest


Útvonaltérkép