fbpx google-site-verification=-_dgYm7t8n85CNDByE5_dh5CIjF-KBpnXIZaz1S1fXc

Szilveszter Izlandon (6 nap / 5 éj)

 

Kiemelt látnivalók
 • Fagradalsfjall lávakitörés
 • Þingvellir Nemzeti Park
 • Gullfoss, Strokkur gejzír
 • Dél-Izland legszebb vízesései (Skógafoss, Seljalandsfoss)
 • Dyrholaey sziklaformációk és világítótorony
 • Reynisfjara, a hírhedt fekete tengerpart
 • Hraunfossar lávavízesés, Grábrók kráter
 • Reykjavík Szilveszter éjjeli tűzijáték
Időpont
2022. december 29 – január 3.

Mivel is lehetne zárni egy fárasztó évet és elindítani egy újat, mint egy izgalmas utazással Izlandra? A hazai kínálatban ritkaságnak számító szilveszteri izlandi utunk – eltérően a körútjainktól, csillagpontos szervezésben, fix reykjavíki 4 csillagos szállodás elhelyezéssel kerül lebonyolításra. A 6 nap alatt mindent szeretnénk megmutatni azoknak, akik az északi szélesség 66. fokáig merészkednek és belefér ebbe a 6 napba, a természeti csodák mellett, izgalmas fakultatív programok (pl. forró fürdőzések, jégbarlang-látogatás, lovaglás izlandi lovon vagy a szilveszteri tűzijáték Reykjavíkban) színesíthetik ezt az évvégi északi kalandot.

Ajánljuk tovább mindazoknak, akik nem egy nagy csoport részeként keresnek élményeket. Ahol a program messze túlmegy a “kötelező minimumon”, de mégsem a fizikai küzdelem és a kényelmetlenségek túlélése lesz a kaland.

Részletes útvonal-leírás
Első nap (12.29.) - Érkezés Izlandra - Reykjavík

Érkezés Izlandra a kora délutáni órákban, majd Reykjavík felé indulunk a szállásunkra. Mivel hamar sötétedik (kb. f5 körül) a világosban töltött időt igyekszünk a reptér környékén kihasználni: felkeressük Gardur kettős világítótornyát, Gunnuhver fortyogó termálmezejét és a Valahnúkamöl drámai tengerparti szikláit. Sötétedés után indulunk Reykjavíba a szállodánkba, majd fakultatívan egy esti városnéző sétát vagy fürdőzést is beiktatunk.

Második nap (12.30.) - Nyugat Izland - Lávavízesés - Izlandi lovak

,Reggeli után elindulunk Nyugat-Izland irányába. Fő úticélunk a különleges, lávamező alól felbukkanó Hraunfossar lávavízesés és a szomszédos Barnafoss vízesés. Útközben az akranesi kikötő érintésével, meglátogatunk egy autentikus izlandi lovasfarmot, felsétálunk a látványos Grábrók kráterre, és fakultatívan fürödhetünk egy csodálatos környezetben lévő termálfürdőben.

Harmadik nap (12.31.) - Arany Körút - Gejzír - Gullfoss - Reykjavík éjfélkor - Fakultatív ünnepi vacsora

Ez a nap az év utolsó napja, mi mással is telhetne el, mint a klasszikus Arany Körút látnivalóival. Reggeli után a Þingvellír Nemzeti Parkkal kezdjük, ahol a kőzetlemezek találkozásában teszünk egy sétát, elmerülve az izlandi történelem fontos emlékeiben is. A hasadék után a Strokkur Gejzírt keressük fel, majd a közelben lévő hatalmas vízesést, a Gullfosst. Kora délután a helyi geotermikus paradicsomtermesztő üvegházban, Friedheimarban költjük el az ebédünket. Napunkat ismét fakultatívan zárhatjuk egy autentikus termálfürdőzéssel, a Secret Lagoonban. Szilveszter estét Reykjavíkban töltjük, elmerülve az ünnepi hangulatban, várva a minden képzeletet felülmúló éjféli tűzijátékot (Izlandon ezen napon legális a peterdázás és tűzijátékozás mindenkinek). Fakultatívan be lehet fizetni 3 fogásos szilveszteri vacsorára is.

Negyedik nap (01.01) - Újévi fürdőzés Reykjavíkban - Reykajnes-félsziget - Fagradalsfjall lávakitörés

Az év első napján nem utazunk sokat, inkább kényelmesebb programot tervezünk. Reggeli után a program választható Kék Lagúnában fürdés, vagy alternatívaként kirándulás a frissen kiömlött Fagradalsfjall lávamezejéhez (a Fagradalsfjall 2021 február és szeptember között ontotta magából a bazaltlávát és töltött fel több völgyet.), illetve a Kleifarvatn-tó és a tó partján található Seltún sár- és kénfortyogókhoz.

Ötödik nap (01.02.) - Gleccserek, vízesések Dél-Izlandon

Az év második napját nagyon tartalmasan töltjük, hiszen ezen a napon látogatunk el Dél-Izlandra, hogy felkeressük a legszebb vízeséseket és tengerpartokat. Először a Seljalandsfoss és Gljufurabui vízesések akadnak utunkba, majd a Skógafoss. Ezután rövid sétát teszünk a Sólheimajökull-gleccser lábához, ahonnan a Dyrholaey gigantikus méretű sziklakapujához és világítótornyához, majd a hírhedt fekete tengerpartra, a Reynisfjarára megyünk. Itt zárjuk ezt a mozgalmas napot, és indulunk vissza Reykjavíkba a késő délutáni órákban.

Hatodik nap (01.03.) - Indulás Budapestre
Utolsó napunkat Reykjavíkban szabad programmal tölthetjük. Majd délután indulás haza Budapestre

Szállásunk

Szállásunk a szilveszteri utazás során 5 éjszakára a 4 csillagos Hotel Ísland – Spa & Wellness Hotel szállodában lesz Reykjavíkban. A szállodában kérhető egyágyas szoba is, felárral.

Részvételi díj

1450 EUR / fő

 • Egyágyas felár kérhető, ennek költsége: 150 EUR/éjszaka
 • Félpanziós ellátás kérhető: 60 EUR/vacsora

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • szállásokat 5 éjszakára
 • minden nap bőséges reggelit
 • csoportvezetést
 • minden transzfert
 • szervezési költséget

Mit NEM tartalmaz a részvételi díj?

 • repülőjegyet
 • egyéb étkezést
 • fakultatív programok
 • biztosítás
Fakultatív programok

Szilveszteri 3 fogásos vacsora – 100 EUR / fő
Kék Lagúna fürdőzés – 70 EUR / fő
Lovaglás izlandi lovon – 50 EUR / fő
Jégbarlang látogatás – 130 EUR / fő
Motorosszán túra – 120 EUR /fő

Javasolt repülőjárat

► ODAÚT

Wizzair (www.wizzair.com)
Budapest – Reykjavík

◄ VISSZAÚT

Wizzair (www.wizzair.com)
Reykjavík – Budapest


Útvonaltérkép