fbpx

Iceland Westfjords – Körutazás a Nyugati-fjordokba (12 nap / 11 éj)

 

Kiemelt látnivalók

 • Þingvellir Nemzeti Park
 • Gullfoss, Strokkur gejzír
 • Langjökull gleccser, Hraunfossar lávavízesés
 • Snæfellsnes-félsziget
 • Kirkjufell és Kirkjufellfoss-vízesés
 • Látrabjarg-sziklák (Európa legnyugatibb pontja)
 • Dynjandi vízesés, Raudasandur vörös homokos tengerpart
 • Isafjördur
 • Hornstrandir Nature Reserve – madárrezervátum
 • Heydalur és Valagil-kanyon, Grábrók kráter
 • Reykjavík és belvárosa
 • Dél-Izland legszebb vízesései (Skógafoss, Seljalandsfoss)
 • Dyrholaey sziklaformációk és világítótorony
 • Reynisfjara, a hírhedt fekete tengerpart
 • Jökulsarlón gleccserlagúna, „Gyémánt-part”
 • Reykjanes-félsziget
 • Fagradalsfjall lávamező
Időpontok

2024 NYÁR
2024. augusztus 5-16.

Részvételi díj

2880 EUR / fő

 • Egyágyas felár kérhető, ennek költsége: 120 EUR/éjszaka
 • Félpanziós ellátás: 40 EUR/vacsora

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • szállásokat 11 éjszakára szállodában (saját fürdőszobás, két ágyas szobák)
 • minden nap bőséges reggelit
 •  magyar nyelvű csoportvezetést
 • minden transzfert
 • szervezési költséget

Mit NEM tartalmaz a részvételi díj?

 • repülőjegyet
 • egyéb étkezést
 • fakultatív programok
 • biztosítás

Ha igazán vágysz elvonulásra az érintetlen természetbe, ajánljuk figyelmedbe ezt a 12 napos nyugat-izlandi utazásunkat. A Nyugati Fjordok (Westfjords) Izlandon belül is az régió, amit elkerül a turistaáradat: szinte érintetlen természeti környezet, gyönyörű fjordok, vízesések, gazdag madár- és növényvilág vár ránk, utunk során elmerülünk e távoli régió minden szépségében, kirándulunk ott ahol a madár se jár (ja, vagyis csak a madár jár), termálfürdőzünk elképzelhetetlen helyeken, kóstolunk helybeli finomságokat farmokon. A körutazásból természetesen nem maradhat ki Dél-Izland látványosságai, ezért az utolsó napokban eljutunk a legszebb dél-izlandi vízesésekhez (Seljalandsfoss, Skógafoss) és a hírhedt fekete tengerpartra (Reynisfjara)

Egyszóval, aki valóban ki szeretne szakadni a napi mókuskerékből és 12 napot eltöltene a legtávolabbi izlandi csodák között, jöjjön velünk erre a Westfjords túrára!

Részletes útvonalleírás
Első nap - Érkezés Izlandra

Érkezés a késő délutáni órákban Izlandra. Bőrönd felvétele után kb. 1 órás autózás utána a szállás elfoglalása Hvergerdiben.

Második nap - Þingvellir Nemzeti Park és az Arany Körút

Reggelink elfogyasztása után elindulunk az Arany Körútra, melynek első állomása az egyik legszebb izlandi nemzeti park, a Þingvellir. Felkeressük az Arany Körút legnagyobb vízeséseit (Gullfoss, Öxararfoss, Brúárfoss). Sétálunk a híres gejzírmezőn, ahol a Strokkur gejzír 7-8 percenként lövell a magasba. Délután ellátogatunk több helyi farmra és üvegházba, hogy megismerkedjünk a környéken élő izlandiak mindennapi életével. A nap lezárásaként, fakultatív programként fürödhetünk a Secret Lagoon termálfürdőben, a Hvíta folyó völgyében. Szállásunk Reykholt környékén lesz.

Harmadik nap - Lávavízesések

Reggeli után az egyik legismertebb felföldi úton, a Kaldidaluron (F550) a Langjökull gleccser lábához indulunk, azt követően pedig a káprázatos Hraunfossar és Barnafoss vízeséseket keressük fel. Nyugati irányba haladva eljutunk a közeli termálmezőre, a Deildartunguhverhez, majd egy kedves izlandi lovasfarm látogatása után, Borgarnes érintésével az Eldborg kráterhez autózunk, amit meg is mászunk (fakultatív). Szállásunk Langaholtban lesz.

Negyedik nap - Snæfellsnes-félsziget

Reggeli után folytatjuk utunkat a Snæfellsnes-félszigeten. Először megnézzük a híres fekete templomot, Buðir-ban, majd Arnarstapi halászfalu érdekes tengeri bazaltoszlopait. A tengerparton megcsodáljuk Lóndrangar látványos sziklatömbjeit. A sziget északi részén az ikonikus a Kirkjufell sziklacsúcsa és a közeli vízesés látványában (Kirkjufellfoss) gyönyörködünk. Olafsvikon keresztül érünk el Grundarfjördurba, ahol a szállásunk is lesz.

Ötödik nap - Látrabjarg és sárga homokos tengerpartok

Reggeli után továbbindulunk északi irányba, hogy elérjük a Westfjords csipkézett fjordjait. Úticélunk az Izland-szerte ritkaságnak számító vörös homokos tengerpart, a Rauðasandur és a madárvilágáról (leginkább a testközelből megfigyelhető lundákról) híres Látrabjarg sziklák, mely Izland és egyben Európa legnyugatibb pontja. Napunkat Patreksfjördurban zárjuk.

Hatodik nap - A Westfjords mélyén - Isafjördur

Reggeli után elindulunk a Westfjords legszebb vízeséséhez, a lélegzetelállító Dynjandihoz, de útközben felkeressük az egyik legrégebbi hot springet (termálfürdőt) Tálknafjörður közelében. Dynjandi vízesés után észak felé vesszük az irányt és a fjordok mentén, érintve Þingeyri és Flateyri településeket, eljutunk a Westfjords fővárosába, Isfajördurba, ahol a szállásunk is lesz.

Hetedik nap - Hornstrandir Nature Reserve

Ezen a napon fakultatív, egész napos kirándulást lehet tenni a Hornstrandir Nature Reserve-be. Ez a természetvédelmi terület Európa egyik legérintetlenebb területe, megközelíteni kizárólag hajóval lehet és csak a nyári időszakban (júniustól szeptemberig). A területen 260 féle virágfajta, 30 féle madárfaj honos, a tengerparton pedig temérdek fókacsalád sütkérezik. Megfigyelésük a Hornbjarg, Hælaví¬kurbjarg és Riturinn sziklákról ajánlott, felejthetetlen élmény. Aki nem óhajt az egész napos túrára menni, nekik ajánljuk a kedves Vigur-szigetre a 3 órás hajókázást, vagy Bolungarvikben termálfürdőzést csodálatos panorámával. Szállásunk ismét Isfajördurban lesz.

Nyolcadik nap - A Westfjords északi csipkéi

Reggeli után indulás dél felé a szemet gyönyörködtető északi fjordcsipkék mentén. Először felkeressük Valagil-szakadékot és vízesését Álftafjörður-ban, majd ellátogatunk Heydalurba, ahol lehetőségünk van fürdőzni és a helyi farm ételkülönlegességeit megkóstolni. Szállásunk is itt lesz Heydalurban.

Kilencedik nap // Reykjavík

Reggeli után irány Reykjavík, ahova délután érünk. Rövid sétát teszünk az óvárosban, a régi kikötőben, megtekintjük a Hallgrimskirkja templomot, este pedig elmerülünk a mozgalmas reykjavíki éjszakában. Szállásunk Mosfellsbaerben lesz.

Tizedik nap // Vízesések Dél-Izlandon

Reykjavíkból dél felé indulva felkeressük Dél-Izland legszebb vízeséseit és a híres Fekete-tengerpartot. Először a Seljalandsfosshoz autózunk, majd utána a Skógafosshoz. A híres Reynisfjara (Fekete tengerpart) előtt még teszünk egy rövid sétát a Sólheimajökull-gleccser lábánál. A Reynisfjara és a Reynisdangar tengeri sziklával zárjuk a napot, szállásunk Kirkjubaerklausturban lesz.

Tizenegyedik nap // Jéglagúnák és gleccserek

Reggeli után tovább autózunk keleti irányba benézünk kicsit a “Felföldre”: Thakgil gyönyörű kanyonjáig autózunk, majd továbbhaladva az Eldhraun mohával benőtt lávamezején keresztül egészen Jökulsárlón gleccserlagúnáig és a híres Gyémánt-partig megyünk. Útközben Svinafellsjökull kékesen csillogó gleccsernél és a Fjallsárlón lagúnánál is gyönyörködünk egy keveset. Estére érünk Hvolsvöllurba

Tizenkettedik nap // Lávaömlés a Reykjanesen - Fagradalsfjall

Mivel a repülőjáratunk este indul Budapestre, egész napunkat a Reykjanes-félszigeten tölthetjük, megtekintve a nemrég kitört lávafolyásokat a Geldingadalir völgyben (Fagradalsfjall) (ha a körülmények engedik). Ha nem, akkor Kleifarvatn-tó, Gunnuhver termálmező, Reykjanesvíti világítótorony, Hvlaneskirkja templom kerül terítékre. Este utazás haza Budapestre a Wizzair menetrendszerinti járatával

Szállások – szállodai elhelyezés reggelivel

Körutazásainkon a szállások változatos helyszíneken találhatóak. Minden éjszakát más-más szállodában vagy panzióban töltünk. A szállások két- vagy háromágyas szobákkal rendelkeznek, melyekhez saját fürdőszoba is tartozik. A szállásokon kérhető egyágyas szoba, felárral.

A körút során az alábbi partnerszállodákban töltjük az éjszakákat alábbi szállások:G

1. Hotel Eldhestar (https://eldhestar.is)
2. Árbakki Farmhouse Lodge (https://arbakki.tripcombined.com)
3. Hotel Langaholt (https://langaholt.is)
4. Grundarfjördur Bed & Breakfast
5. Hotel Latrabjarg (https://hotellatrabjarg.com)
6. Flateyri Guesthouse
7. Flateyri Guesthouse
8. Heydalur Country Hotel (https://www.heydalur.is)
9. Hotel Laxnes (https://hotellaxnes.is)
10. Boutique Hotel Anna (https://www.hotelanna.is)
11. Hotel Hvolsvöllur (https://www.hotelhvolsvollur.is)

Javasolt repülőjárat
Wizzair (www.wizzair.com)
Budapest – Reykjavík

 

Útvonaltérkép