COVID-19-el kapcsolatos beutazási szabályok Izlandon

A COVID-19-el kapcsolatos jelenlegi hatályos szabályozás szerint Izlandra való beutazás feltétele két ingyenes negatív teszt, 5 nap különbséggel, melyet karanténban kell eltölteni. Az első tesztet a repülőtéren végzik az országba érkezéskor, a másodikat 5 nap elteltével a kijelölt városi tesztpontokon. A tesztek és a karanténkötelezettség alól mentesülnek a pozitív PCR tesztet vagy antitestet igazoló utazók, illetve az oltási igazolással érkezők. A további részletekről kérdezd munkatársunkat.

Iceland Westfjords – Körutazás a Nyugati-Fjordokba (10 nap)

 

Igazán vágysz elvonulásra az érintetlen természetbe? Ha igen, akkor ajánljuk figyelmedbe ezt a nyugat-izlandi utazásunkat. A Nyugati Fjordok (Westfjords) Izlandon belül is az régió, amit még elkerül a turistaáradat: érintetlen természeti környezet, gyönyörű fjordok, vízesések, gazdag madár- és növényvilág vár ránk 10 napon keresztül. Utunk során elmerülünk e távoli régió minden szépségében, kirándulunk ott ahol a madár se jár (ja, vagyis csak a madár jár), termálfürdőzünk elképzelhetetlen helyeken, kóstolunk helybeli finomságokat farmokon. Egyszóval, aki valóban ki szeretne szakadni a napi mókuskerékből és 10 napot eltöltene a legtávolabbi izlandi csodák között, jöjjön velünk erre a Westfjords túrára!

Főbb látnivalók

 • Þingvellir Nemzeti Park
 • Gullfoss, Strokkur gejzír
 • Dél-Izland legszebb vízesései (Skógafoss, Seljalandsfoss)
 • Dyrholaey sziklaformációk és világítótorony
 • Reynisfjara, a hírhedt fekete tengerpart
 • Langjökull gleccser, Hraunfossar lávavízesés
 • Snæfellsnes-félsziget
 • Kirkjufell és Kirkjufellfoss-vízesés
 • Látrabjarg-sziklák (Európa legnyugatibb pontja)
 • Dynjandi vízesés, Raudasandur vörös tengerpart
 • Hornstrandir Nature Reserve – madárrezervátum
 • Heydalur és Valagil-szakadék, Grábrók kráter

 

Térkép

Tervezett útvonal

Első nap

Érkezés Keflavíkba – Þingvellir Nemzeti Park és az Arany Körút. A csomagok felvétele után elindulunk az Arany Körútra, melynek első állomása az egyik legszebb izlandi nemzeti park, a Þingvellir. Felkeressük az Arany Körút legnagyobb vízeséseket (Gullfoss, Öxararfoss, Brúárfoss). Sétálunk a híres gejzírmezőn, ahol a Strokkur gejzír 7-8 percenként lövell a magasba. Délután ellátogatunk több helyi farmra és üvegházba, hogy megismerkedjünk a környéken élő izlandiak mindennapi életével. A nap lezárásaként, fakultatív programként fakultatívan fürödhetünk a Secret Lagoon termálfürdőben, a Hvíta folyó völgyében. Szállásunk Reykholt-ban lesz.

Második nap

Lávavízesés és felföldi gleccser. Reggeli után az egyik legismertebb felföldi úton, a Kaldidaluron (F550) a Langjökull gleccser lábához indulunk, azt követően pedig a káprázatos Hraunfossar és Barnafoss vízeséseket keressük fel. Nyugati irányba haladva eljutunk a közeli termálmezőre, a Deildartunguhverhez, majd Borgarnes érintésével az Eldborg kráterhez autózunk, amit meg is mászunk. Szállásunk a közeli Snorrstadirban lesz.

Harmadik nap

Barangolás a Snæfellsnes-félszigeten. Folytatjuk utunkat a Snæfellsnes-félszigeten. Először megnézzük a híres fekete templomot, Buðir-ban, majd Arnarstapi halászfalu érdekes tengeri bazaltoszlopait. A tengerparton megcsodáljuk Lóndrangar látványos sziklatömbjeit. A sziget északi részén az ikonikus a Kirkjufell sziklacsúcsa és a közeli vízesés látványában (Kirkjufellfoss) gyönyörködünk. Olafsvikon keresztül érünk el Stykkisholmurba, ahol a szállásunk is lesz.

Negyedik nap

Látjabarg – legnyugatibb Izland. Reggeli után kompra ülünk és áthajózunk a nyugati fjordok déli területeire, Brjanslaekur-ba – érintve a piciny Flatey-szigetet. Partra érés után felkeressük az Izland-szerte ritkaságnak számító vörös homokos tengerpartot, a Rauðasandurt. Utunkat a madárvilágáról híres Látrabjarg szikláknál folytatjuk, mely Izland és egyben Európa legnyugatibb pontja. Napunkat Patreksfjördurban zárjuk.

Ötödik nap

A Westfjords mélyén. Reggeli után elindulunk a Westfjords legszebb vízeséséhez, a lélegzetelállító Dynjandihoz, de útközben felkeressük az egyik legrégebbi hot springet (termálfürdőt) Tálknafjörður közelében. Dynjandi vízesés után észak felé vesszük az irányt és a fjordok mentén, érintve Þingeyri és Flateyri településeket, eljutunk a Westfjords fővárosába, Isfajördurba, ahol a szállásunk is lesz.

Hatodik nap

Hornstrandir Nature Reserve. Ezen a napon fakultatív, egész napos kirándulást lehet tenni a Hornstrandir Nature Reserve-be. Ez a természetvédelmi terület Európa egyik legérintetlenebb területe, megközelíteni kizárólag hajóval lehet és csak a nyári időszakban (júniustól szeptemberig). A területen 260 féle virágfajta, 30 féle madárfaj honos, a tengerparton pedig temérdek fókacsalád sütkérezik. Megfigyelésük a Hornbjarg, Hælaví¬kurbjarg és Riturinn sziklákról ajánlott, felejthetetlen élmény. Aki nem óhajt az egész napos túrára menni, nekik ajánljuk a kedves Vigur-szigetre a 3 órás hajókázást, vagy Bolungarvikben termálfürdőzést csodálatos panorámával. Szállásunk ismét Isfajördurban lesz.

Hetedik nap

A Westfjords északi csipkéi. Reggeli után indulás dél felé a szemet gyönyörködtető északi fjordcsipkék mentén. Először felkeressük Valagil-szakadékot és vízesését Álftafjörður-ban, majd ellátogatunk Heydalurba, ahol lehetőségünk van rövidet fürdőzni és a helyi farm ételkülönlegességeit megkóstolni. Ezután “kinézünk a keleti fjordok egyetlen településéhez, Drangsneshez. Utunk Holmavíkon és Búðardaluron keresztül vezet délre. Grábrók vulkáni kráter és Glanni vízesések után érünk szálláshelyünkre Baer-be.

Nyolcadik nap

Reykjavík. Reggeli után irány Reykjavík, ahol sétát teszünk az óvárosban, a régi kikötőben, megtekintjük a Hallgrimskirkja templomot. Késő délután fakultatív lehetőségként Kék Lagúna fürdés vagy Kleifarvatn-tó és Krysuvik termálmező megtekintése, este pedig elmerülünk a mozgalmas reykjavíki éjszakában. Szállásunk Reykjavíkban lesz.

Kilencedik nap

Vízesések Dél-Izlandon. Utolsó napunkon felkeressük Dél-Izland legszebb vízeséseit és a híres Fekete-tengerpartot. Először a Seljalandsfosshoz autózunk, majd utána a Skógafosshoz. A híres Reynisfjara (Fekete tengerpart) előtt még teszünk egy rövid sétát a Sólheimajökull-gleccser lábánál. A Reynisfjara és a Reynisdangar tengeri sziklával zárjuk a napot, szállásunk Kirkjubaerklausturban lesz.

Tizedik nap

Jéglagúnák és gleccserek. Reggeli után keleti irányba indulunk, benézünk kicsit a “Felföldre”: Thakgil gyönyörű kanyonjáig autózunk, majd továbbhaladva az Eldhraun mohával benőtt lávamezején keresztül egészen Jökulsárlón gleccserlagúnáig és a híres “Gyémánt-partig” megyünk. Útközben Svinafellsjökull kékesen csillogó gleccsernél és a Fjallsárlón lagúnánál is gyönyörködünk egy keveset. Estére érünk vissza Reykjavíkba.

Szállások

Színvonalas vendégházak, panziók vagy apartmanok.
Körutazásainkon a szállások változatos helyszíneken találhatóak. Minden éjszakát más-más vendégházban, szállodában vagy apartmanban töltünk. A szállások két- vagy háromágyas szobákkal rendelkeznek, melyekhez vagy több közös fürdőszoba, vagy saját fürdőszoba is tartozik.

Minden szálláson jól felszerelt konyha áll rendelkezésére azoknak, akik maguk szeretnék vacsorájukat megfőzni, és nem óhajtanak helyi étteremben étkezni. Ezenkívül törölköző, hajszárító és WI-FI internet kapcsolat is rendelkezésre áll mindenhol. A szállásokon kérhető egyágyas szoba, felárral.

Részvételi díj

1800 EUR / fő

 • Egyágyas felár kérhető, ennek költsége: 75 EUR/éjszaka
 • Félpanziós ellátás: 40 EUR/vacsora

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • szállásokat 11 napra
 • minden nap reggelit
 • csoportvezetést
 • minden transzfert
 • szervezési költséget

Mit NEM tartalmaz a részvételi díj?

 • repülőjegyet
 • egyéb étkezést
 • fakultatív programok
 • biztosítás

Repülőjárat

► ODAÚT

Wizzair (www.wizzair.com)
Budapest – Reykjavík 17:25 – 20:00

◄ VISSZAÚT

Wizzair (www.wizzair.com)
Reykjavík – Budapest 20:40 – 02:55

Árak és Időpontok

1800 EUR / fő

Minimum 4 utas esetén
(maximális létszám 8 fő)

Az utazás időpontja(i)

2021. augusztus 3-14.