fbpx google-site-verification=-_dgYm7t8n85CNDByE5_dh5CIjF-KBpnXIZaz1S1fXc
COVID-19-el kapcsolatos beutazási szabályok Izlandon

A COVID-19-el kapcsolatos jelenlegi hatályos szabályozás szerint Izlandra való beutazás feltétele két ingyenes negatív teszt, 5 nap különbséggel, melyet karanténban kell eltölteni. Az első tesztet a repülőtéren végzik az országba érkezéskor, a másodikat 5 nap elteltével a kijelölt városi tesztpontokon. A tesztek és a karanténkötelezettség alól mentesülnek a pozitív PCR tesztet vagy antitestet igazoló utazók, illetve az oltási igazolással érkezők. A további részletekről kérdezd munkatársunkat.

Iceland Westfjords – Körutazás a Nyugati-Fjordokban (12 nap)

 

Igazán vágysz elvonulásra az érintetlen természetbe? Ha igen, akkor ajánljuk figyelmedbe ezt a nyugat-izlandi utazásunkat. A Nyugati Fjordok (Westfjords) Izlandon belül is az régió, amit még elkerül a turistaáradat: érintetlen természeti környezet, gyönyörű fjordok, vízesések, gazdag madár- és növényvilág vár ránk 10 napon keresztül. Utunk során elmerülünk e távoli régió minden szépségében, kirándulunk ott ahol a madár se jár (ja, vagyis csak a madár jár), termálfürdőzünk elképzelhetetlen helyeken, kóstolunk helybeli finomságokat farmokon. Egyszóval, aki valóban ki szeretne szakadni a napi mókuskerékből és 10 napot eltöltene a legtávolabbi izlandi csodák között, jöjjön velünk erre a Westfjords túrára!

Főbb látnivalók

 • Þingvellir Nemzeti Park
 • Gullfoss, Strokkur gejzír
 • Dél-Izland legszebb vízesései (Skógafoss, Seljalandsfoss)
 • Dyrholaey sziklaformációk és világítótorony
 • Reynisfjara, a hírhedt fekete tengerpart
 • Langjökull gleccser, Hraunfossar lávavízesés
 • Snæfellsnes-félsziget
 • Kirkjufell és Kirkjufellfoss-vízesés
 • Látrabjarg-sziklák (Európa legnyugatibb pontja)
 • Dynjandi vízesés, Raudasandur vörös tengerpart
 • Hornstrandir Nature Reserve – madárrezervátum
 • Heydalur és Valagil-szakadék, Grábrók kráter

 

Térkép

Tervezett útvonal

Első nap // Érkezés Izlandra

Érkezés Izlandra a Wizzair menetrendszerinti járatával az esti órákban. Szállás elfoglalása Reykjavíkban.

Második nap // Þingvellir Nemzeti Park és az Arany Körút.

Reggelink elfogyasztása után elindulunk az Arany Körútra, melynek első állomása az egyik legszebb izlandi nemzeti park, a Þingvellir. Felkeressük az Arany Körút legnagyobb vízeséseket (Gullfoss, Öxararfoss, Brúárfoss). Sétálunk a híres gejzírmezőn, ahol a Strokkur gejzír 7-8 percenként lövell a magasba. Délután ellátogatunk több helyi farmra és üvegházba, hogy megismerkedjünk a környéken élő izlandiak mindennapi életével. A nap lezárásaként, fakultatív programként fakultatívan fürödhetünk a Secret Lagoon termálfürdőben, a Hvíta folyó völgyében. Szállásunk Reykholt-ban lesz.

Harmadik nap // Lávavízesés és a Langjökull-gleccser.

Reggeli után az egyik legismertebb felföldi úton, a Kaldidaluron (F550) a Langjökull gleccser lábához indulunk, azt követően pedig a káprázatos Hraunfossar és Barnafoss vízeséseket keressük fel. Nyugati irányba haladva eljutunk a közeli termálmezőre, a Deildartunguhverhez, majd egy kedves izlandi lovasfarm látogatása után, Borgarnes érintésével az Eldborg kráterhez autózunk, amit meg is mászunk (fakultatív). Szállásunk a közeli Snorrstadirban lesz.

Negyedik nap // Snæfellsnes-félsziget

Reggeli után folytatjuk utunkat a Snæfellsnes-félszigeten. Először megnézzük a híres fekete templomot, Buðir-ban, majd Arnarstapi halászfalu érdekes tengeri bazaltoszlopait. A tengerparton megcsodáljuk Lóndrangar látványos sziklatömbjeit. A sziget északi részén az ikonikus a Kirkjufell sziklacsúcsa és a közeli vízesés látványában (Kirkjufellfoss) gyönyörködünk. Olafsvikon keresztül érünk el Stykkisholmurba, ahol a szállásunk is lesz.

Ötödik nap // Látrabjarg és sárga homokos tengerpartok

Reggeli után kompra ülünk és áthajózunk a nyugati fjordok déli területeire, Brjanslaekur-ba – érintve a piciny Flatey-szigetet. A partra érés után felkeressük az Izland-szerte ritkaságnak számító vörös homokos tengerpartot, a Rauðasandurt. Utunkat a madárvilágáról híres Látrabjarg szikláknál folytatjuk, mely Izland és egyben Európa legnyugatibb pontja. Napunkat Patreksfjördurban zárjuk.

Hatodik nap // A Westfjords mélyén - Isafjördur

Reggeli után elindulunk a Westfjords legszebb vízeséséhez, a lélegzetelállító Dynjandihoz, de útközben felkeressük az egyik legrégebbi hot springet (termálfürdőt) Tálknafjörður közelében. Dynjandi vízesés után észak felé vesszük az irányt és a fjordok mentén, érintve Þingeyri és Flateyri településeket, eljutunk a Westfjords fővárosába, Isfajördurba, ahol a szállásunk is lesz.

Hetedik nap // Hornstrandir Nature Reserve

Ezen a napon fakultatív, egész napos kirándulást lehet tenni a Hornstrandir Nature Reserve-be. Ez a természetvédelmi terület Európa egyik legérintetlenebb területe, megközelíteni kizárólag hajóval lehet és csak a nyári időszakban (júniustól szeptemberig). A területen 260 féle virágfajta, 30 féle madárfaj honos, a tengerparton pedig temérdek fókacsalád sütkérezik. Megfigyelésük a Hornbjarg, Hælaví¬kurbjarg és Riturinn sziklákról ajánlott, felejthetetlen élmény. Aki nem óhajt az egész napos túrára menni, nekik ajánljuk a kedves Vigur-szigetre a 3 órás hajókázást, vagy Bolungarvikben termálfürdőzést csodálatos panorámával. Szállásunk ismét Isfajördurban lesz.

Nyolcadik nap // A Westfjords északi csipkéi

Reggeli után indulás dél felé a szemet gyönyörködtető északi fjordcsipkék mentén. Először felkeressük Valagil-szakadékot és vízesését Álftafjörður-ban, majd ellátogatunk Heydalurba, ahol lehetőségünk van rövidet fürdőzni és a helyi farm ételkülönlegességeit megkóstolni. Ezután “kinézünk a keleti fjordok egyetlen településéhez, Drangsneshez. Utunk Holmavíkon és Búðardaluron keresztül vezet délre. Grábrók vulkáni kráter és Glanni vízesések után érünk szálláshelyünkre Baer-be.

Kilencedik nap // Reykjavík

Reggeli után irány Reykjavík, ahol sétát teszünk az óvárosban, a régi kikötőben, megtekintjük a Hallgrimskirkja templomot. Késő délután fakultatív lehetőségként Kék Lagúna fürdés vagy Kleifarvatn-tó és Krysuvik termálmező megtekintése, este pedig elmerülünk a mozgalmas reykjavíki éjszakában. Szállásunk Reykjavíkban lesz.

Tizedik nap // Vízesések Dél-Izlandon

Reykjavíkból dél felé indulva felkeressük Dél-Izland legszebb vízeséseit és a híres Fekete-tengerpartot. Először a Seljalandsfosshoz autózunk, majd utána a Skógafosshoz. A híres Reynisfjara (Fekete tengerpart) előtt még teszünk egy rövid sétát a Sólheimajökull-gleccser lábánál. A Reynisfjara és a Reynisdangar tengeri sziklával zárjuk a napot, szállásunk Kirkjubaerklausturban lesz.

Tizenegyedik nap // Jéglagúnák és gleccserek

Reggeli után tovább autózunk keleti irányba benézünk kicsit a “Felföldre”: Thakgil gyönyörű kanyonjáig autózunk, majd továbbhaladva az Eldhraun mohával benőtt lávamezején keresztül egészen Jökulsárlón gleccserlagúnáig és a híres “Gyémánt-partig” megyünk. Útközben Svinafellsjökull kékesen csillogó gleccsernél és a Fjallsárlón lagúnánál is gyönyörködünk egy keveset. Estére érünk vissza Reykjavíkba.

Tizenkettedik nap // Lávaömlés a Reykjanesen - Fagradalsfjall

Mivel a repülőjáratunk este indul Budapestre, egész napunkat a Reykjanes-félszigeten tölthetjük, megtekintve a nemrég kitört lávafolyásokat a Geldingadalir völgyben (Fagradalsfjall) (ha a körülmények engedik). Ha nem, akkor Kleifarvatn-tó, Gunnuhver termálmező, Reykjanesvíti világítótorony, Hvlaneskirkja templom kerül terítékre. Este utazás haza Budapestre a Wizzair menetrendszerinti járatával

Szállások

Színvonalas vendégházak, panziók vagy apartmanok.
Körutazásainkon a szállások változatos helyszíneken találhatóak. Minden éjszakát más-más vendégházban, szállodában vagy apartmanban töltünk. A szállások két- vagy háromágyas szobákkal rendelkeznek, melyekhez vagy több közös fürdőszoba, vagy saját fürdőszoba is tartozik.

Minden szálláson jól felszerelt konyha áll rendelkezésére azoknak, akik maguk szeretnék vacsorájukat megfőzni, és nem óhajtanak helyi étteremben étkezni. Ezenkívül törölköző, hajszárító és WI-FI internet kapcsolat is rendelkezésre áll mindenhol. A szállásokon kérhető egyágyas szoba, felárral.

Részvételi díj

1800 EUR / fő

 • Egyágyas felár kérhető, ennek költsége: 75 EUR/éjszaka
 • Félpanziós ellátás: 40 EUR/vacsora

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • szállásokat 11 napra
 • minden nap reggelit
 • csoportvezetést
 • minden transzfert
 • szervezési költséget

Mit NEM tartalmaz a részvételi díj?

 • repülőjegyet
 • egyéb étkezést
 • fakultatív programok
 • biztosítás

Repülőjárat

► ODAÚT

Wizzair (www.wizzair.com)
Budapest – Reykjavík 17:25 – 20:00

◄ VISSZAÚT

Wizzair (www.wizzair.com)
Reykjavík – Budapest 20:40 – 02:55

Árak és Időpontok

1800 EUR / fő

Minimum 4 utas esetén
(maximális létszám 8 fő)

Az utazás időpontja(i)