COVID-19-el kapcsolatos beutazási szabályok Izlandon

A COVID-19-el kapcsolatos jelenlegi hatályos szabályozás szerint Izlandra való beutazás feltétele két ingyenes negatív teszt, 5 nap különbséggel, melyet karanténban kell eltölteni. Az első tesztet a repülőtéren végzik az országba érkezéskor, a másodikat 5 nap elteltével a kijelölt városi tesztpontokon. A tesztek és a karanténkötelezettség alól mentesülnek a pozitív PCR tesztet vagy antitestet igazoló utazók, illetve az oltási igazolással érkezők. A további részletekről kérdezd munkatársunkat.

Iceland Winter Circle – Teljes kör a téli Izlandon 5+7 nap

 

5+7 nap Izlandon. Van ennél jobb? Ezt a túrát azoknak szervezzük, akik a korlátozások ellenére Izlandra vágynak. Jelenleg a kialakult helyzet miatt Izlandon 5 napos kötelező karantén van (a COVID víruson már átesett utasoknak nincsen) de ezt az előnyünkre tudjuk fordítani. Az első 5 napot Hvergerdiben a Hotel Örk-ben, 4 csillagos szállodában töltjük, ahonnan a szabályok betartásával minden nap el tudunk menni a környékre (Reykjanes-félsziget, Hellisheidi geotermikus terület, Reykjadalur-völgy – forró folyó) kirándulni. Az 5 nap után a már megszokott teljes szigetkörünkre indulunk, majdnem 2000 kilométert teszünk meg termálmezők, lávamezők, gleccserek, vulkáni kráterek, hatalmas vízesések mentén. Ahol csak tudunk, megállunk, hogy a pihenők során legyen időd beszippantani a szemet gyönyörködtető látnivalókat és feltöltődj élménnyel. Válassz minket útitársadul és garantáljuk, hogy olyan tartalmasan töltheted el azt az egy hetet Izlandon, mintha egy hónapig csavarogtál volna az álomvilágban.

Főbb látnivalók

 • Þingvellir Nemzeti Park
 • Gullfoss, Strokkur gejzír
 • Dél-Izland legszebb vízesései (Skógafoss, Seljalandsfoss)
 • Dyrholaey sziklaformációk és világítótorony
 • Reynisfjara, a hírhedt fekete tengerpart
 • Jökullsárlón, Fjallsárlón gleccserlagúnák
 • Stoksness – Kelet-Izland fjordjai
 • Északi vízesések – Dettifoss, Godafoss
 • Myvatn-tó geotermikus terület, Krafla kráter
 • Akureyri, Húsavík – bálnales
 • Hraunfossar lávavízesés, Grábrók kráter
 • Reykjavík

 

Térkép

Tervezett útvonal

Karantén-napok (első 5 nap)

Hotel Örk és a környék felfedezése. Izlandon a vírushelyzet miatt a beutazókat kötelező 5 napos karanténra kötelezik (két tesztet végeznek), mely azt jelenti, hogy egy helyen kell tölteni ezt a pár napot. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehessen a szállás környezetében, a szabályok betartásával rövid kirándulásokat tenni. A Hotel Örkben (Hveragerdi városa) szállunk meg, ahonnan rengeteg lehetőség van minden nap valami izgalmas helyre kisétálni, kirándulni (Reykjanes-félsziget, Reykjadalur-völgy (forró folyó), Hellisheidi geotermikus terület, Thingvellir Nemzeti Park stb.). Az 5 nap letelte után el tudunk indulni a már megszokott izgalmas tlejes izlandi körútunkra.

Hatodik nap

Lávavízesés és Nyugat-Izland. Indulás észak fele az 1-es fő út nyugati oldalán. Először betérünk Akranes-be, ahol a kikötőben megnézzük a kettős világítótornyot, majd utunkat a Borgarfjördurban folytatjuk az egyik legkülönlegesebb izlandi vízesés felé, a Hraunfossarhoz (lávavízesés) és a Barnafosshoz. Visszatérve az 1-es főútra Grábrók-krátereket és a közeli Glanni-vízesést tekintjük meg, majd Hrutafjördur és Midfjördur mentén tengerparti fókanézésre indulunk. Napunkat a Blönduóshoz közeli, szépséges Svinavatn-tó partján zárjuk.

Hetedik nap

Skagafjörður és Akureyri, az észak fővárosa. Reggeli után középkori gyeptetős házakat tekintünk meg Glaumbærben, majd Reynistadirban. Sauðárkrókur érintésével kijutunk a tengerpartra, ahol egy természetes hot springben (termál fürdő) megmártózunk (fakultatív) a hegyek lábánál, tengerparti panorámával, majd tovább indulunk Akureyri felé a Skagafjörður mentén, érintve a páratlan szépségű halászfalvakat, Siglufjörðurt, Olafsfjörðurt és Dalvikot. Késő délután érünk Akureyribe, ahol még rövid városnézésre is lesz időnk.

Nyolcadik nap

Északi termálmezők és vulkáni kráterek. A korai indulást követően első állomásunk a csodás Goðafoss vízesés, mely Észak-Izland egyik legismertebb és legszebb vízesése. Utunkat a Myvatn-tó partján folytatjuk, lávakúpok, pszeudokráterek között. A terület pazar madárrezervátum is egyben, számtalan madárfaj fészkel a tó körül. A filmrajongók is élvezettel fedezhetik fel a híres forgatási helyszíneket, hiszen itt forgatták számos jelenetet a (Star Wars, Trónok harca ) c. filmekhez. Kora délután érünk a kevésbé látogatott de annál szebb környezetben található Myvatn Nature Bath termálfürdőhöz (az észak Kék Lagúnája), amiben lehetőségünk is lesz megmártózni. Délután Hverir termálmező és Krafla geotermikus terület után Európa legbővizűbb vízeséséhez, a Dettifosshoz indulunk, majd ezt követően egy szinte holdbéli tájon vezet utunk a mai szállásunk felé – a kelet fővárosába, Egilsstadirba.

Kilencedik nap

Keleti Fjordok. Egilsstadirből indulva a festői szépségű Seydisfjördurba autózunk látványos szerpentineken, majd indulunk tovább dél felé a fjordok mentén. Érintjük a szépséges Reydarfjördurt, Fáskrúðsfjörður, Breiðdalsvík-et, Djupivogurt. A keleti tájak ezen részén szinte mindig találkozunk rénszarvascsordákkal és fókákkal is a tengerben. Djupivogur után megállunk Hvalnes világítótoronynál, majd az ikonikus izlandi hegyvonulat, Stokksnes fekete tengerpartján időzünk. Estére érünk mai úticélunkhoz, Höfn-be, a kedves kis halászfaluba.

Tizedik nap

Gleccserek, gleccserlagúnák és a Diamond Beach. Reggeli után a Vatnajökull-gleccser déli, kékesen csillogó gleccsernyúlványaihoz autózunk: Hoffellsjökull, Skálafellsjökull. Délben érünk a jéghegyekkel teli gleccserlagúnához, Jökulsárlónhoz, melynél a tengerparton kékes-fehéres színben pompázó jégtömbbök sorakoznak, ez a Diamond Beach. Továbbhaladva benézünk Fjallsárlón gleccserlagúnához és a Svinafellsjökull gleccserhez is, majd az élénkzöld mohával benőtt lávamezőn, az Eldhraunon keresztül eljutunk Vík-be, Izland legdélebbi pontjára.

Tizenegyedik nap

Dél-Izland legszebb vízesései és tengerpartjai. Ez a nap a vízesések napja. Délelőtt a híres fekete tengerparton (Reynisfjara) kezdünk, ahol az egyik legismertebb tengeri szikla – a legenda szerint – háromárbócos hajót formázó Reynisdrangar vár minket. Ezután Dyrholaey világítótornyához indulunk, ahol csodálatos panorámában lesz részünk a környező gleccserekre és tengerpartra. Továbbautózva az 1-es főúton rövid kitérőt teszünk a Solheimajökull gleccserhez, majd következnek a legszebb gleccservízesések: Skógafoss, Kvernufoss, Seljalandsfoss, Gljufrabui.

Tizenkettedik nap

Arany Körút és Reykjavík. Reggeli után irány az Arany Körút (Golden Circle), ahol először a szép Kerid krátert nézzük meg, majd a híres gejzírt, a 7-8 percenként kitörő Strokkurt és a közeli hatalmas “arany vízesést” a Gullfoss-t. Reykjavík felé indulva utunk a Þingvellir Nemzeti Parkon át vezet, ahol a kontinensek közötti törésvonalban sétálunk. Délután érünk Reykjavíkba, ahol fakultatív rövid sétát teszünk a belvárosban, a régi kikötőben vagy lehetőségünk van a Kék Lagunában fürödni.

Szállások

Színvonalas vendégházak, panziók vagy apartmanok.
Körutazásainkon a szállások változatos helyszíneken találhatóak. Minden éjszakát más-más vendégházban, szállodában vagy apartmanban töltünk. A szállások két- vagy háromágyas szobákkal rendelkeznek, melyekhez vagy több közös fürdőszoba, vagy saját fürdőszoba is tartozik.

Minden szálláson jól felszerelt konyha áll rendelkezésére azoknak, akik maguk szeretnék vacsorájukat megfőzni, és nem óhajtanak helyi étteremben étkezni. Ezenkívül törölköző, hajszárító és WI-FI internet kapcsolat is rendelkezésre áll mindenhol. A szállásokon kérhető egyágyas szoba, felárral.

Részvételi díj

1100 EUR / fő

 • Egyágyas felár kérhető, ennek költsége: 75 EUR/éjszaka
 • Félpanziós ellátás: 40 EUR/vacsora

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • szállásokat 12 napra
 • minden nap reggelit
 • csoportvezetést
 • minden transzfert
 • szervezési költséget

Mit NEM tartalmaz a részvételi díj?

 • repülőjegyet
 • egyéb étkezést
 • fakultatív programok
 • biztosítás

Repülőjárat

► ODAÚT

LOT Airlines (www.lot.com)
Budapest – Varsó 12:15-13:35

Wizzair (www.wizzair.com)
Varsó – Reykjavík 21:05 – 00:25

◄ VISSZAÚT

Wizzair (www.wizzair.com)
Reykjavík – Varsó 1:10 – 6:05

LOT Airlines (www.lot.com)
Varsó – Budapest `15:50-17:15

Árak és Időpontok

1100 EUR / fő

Minimum 4 utas esetén
(maximális létszám 8 fő)

Az utazás időpontja(i)

2021. január 18-30.

2021. február 15-27.
COVID: február 20-27.

2021. március 15-27.
COVID: március 20-27.

2021. április 1-12.
COVID: április 6-12.