COVID-19-el kapcsolatos beutazási szabályok Izlandon

A COVID-19-el kapcsolatos jelenlegi hatályos szabályozás szerint Izlandra való beutazás feltétele két ingyenes negatív teszt, 5 nap különbséggel, melyet karanténban kell eltölteni. Az első tesztet a repülőtéren végzik az országba érkezéskor, a másodikat 5 nap elteltével a kijelölt városi tesztpontokon. A tesztek és a karanténkötelezettség alól mentesülnek a pozitív PCR tesztet vagy antitestet igazoló utazók, illetve az oltási igazolással érkezők. A további részletekről kérdezd munkatársunkat.

Kaukázus kincsei – körutazás Grúziában (10 nap)

 

Grúzia egzotikus országa a Nagy-és Kis-Kaukázus ölelésében, nyugatról a Fekete-tenger által határolva húzódik, változatos vidékeivel és háromezer év kulturális örökségével különleges látnivalókat kínál. Mindent megtalálunk itt ami egy 10 napos tartalmas és izgalmas utazáshoz kell: szinte érintetlen magashegyi tájak, régi ortodox templomok, őrtornyok és ősi katedrálisok, virágszőnyeggel teli kaukázusi völgyek, a világ legrégebbi borvidékei, kanyonok, vízesések és megannyi természeti látványosság. Tbiliszi, a főváros hangulatos utcácskái és régi fürdői, Mestia vadregényes hegyvidéke és jellegzetes tornyai, Szvanétia eldugott kis falvai, Kazbegi csodálatos hegyi kolostora csak egy-egy szelete a gyönyörű látnivalók sokaságának, hiszen a grúz emberek híres vendégszeretete is hozzájárul ahhoz, hogy örökké szívünkbe zárjuk Grúziát!

Főbb látnivalók

 • Fagradalsfjall lávakitörés
 • Þingvellir Nemzeti Park
 • Gullfoss, Strokkur gejzír
 • Dél-Izland legszebb vízesései (Skógafoss, Seljalandsfoss)
 • Dyrholaey sziklaformációk és világítótorony
 • Reynisfjara, a hírhedt fekete tengerpart
 • Jökullsárlón, Fjallsárlón gleccserlagúnák
 • Stoksness – Kelet-Izland fjordjai
 • Északi vízesések – Dettifoss, Godafoss
 • Myvatn-tó geotermikus terület, Krafla kráter
 • Akureyri, Húsavík – bálnales
 • Hraunfossar lávavízesés, Grábrók kráter
 • Reykjavík

 

Térkép

Tervezett útvonal

Első nap

Kutaisi és a Prometheus barlang. Érkezés Kutaisibe a hajnali órákban. A reptérről Kutaisi belvárosába indulunk a szállásunkra egy rövid pihenőre, majd elfogyasztjuk a helybeli finomságokból készült reggelinket. Reggeli után rövid sétára indulunk a 11. század elején épült Bagrati székesegyházhoz, mely a közeli Gelati kolostorral együtt a Világörökség része. Délután látogatást teszünk Grúzia legnagyobb barlangjába, a Prométheusz-barlangba, mely a grúz legenda szerint a haragra gerjedt istenek valahol ezen a környéken láncolták egy sziklához az ifjút, mert átadta az embereknek az isteni tüzet. Szállásunk Kutaisiben lesz

Második nap

Svaneti tornyai és Mestia. Reggeli után indulás fel a Kaukázusba, Úticélünk Mestia város, mely a Felső-Szvanéti régió régió legnagyobb lakott települése. A hegyláncok között megbúvó Szvanéti évszázadokon át a világtól elzárt, nehezen megközelíthető vidék volt, ennek köszönhetően, na meg a vidéket benépesítő szván törzs harcias természetének, a vérbosszú hagyományának köszönhető a tartomány egyedi építészete, az Unesco Világörökségbe tartozó, kövekből épített, 10-12 méter magas lakótornyok. Ezekbe az évszázadokkal ezelőtt épített, lőrésekkel ellátott, jól védhető épületekbe költöztek be a szván családok veszély esetén. A környék felfedezésére két napot száunk ezért Mesztiában két éjszakát töltünk.

Harmadik nap

Chalaadi-gleccser vagy Koruldi tavak. Reggeli után fakultatívan választható programlehetőségek kínálkoznak. Akik gyalogtúrázni szeretnének, a Chalaadi gleccserhez tehetnek egy 2.5-3 km-es könnyebb kirándulást. Azok, akik inkább autóval járnák be a környéket, velük a terepjáróinkkkal a 2700 méter magasan fekvő tengerszemekhez, a Koruldi-tavakhoz autózunk. Délután pihenés Mesztiában.

Negyedik nap

Ushguli. Reggeli után, irány Ushguli, Európa legmagasabban fekvő települése (2100m), mely szintén szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A napunkat és az éjszakát is Ushguliban töltjük, kiélvezve a Kaukázus csodálatos levegőjét és a helybeliek vendégszeretetét, házias finomságokkal.

Ötödik nap

Vissza Kutaisziba. Reggeli után Ushguliból a Kaukázus hegyeiben ereszkedünk le terepjárónkkal Kutaiszi irányába.

Hatodik nap

Uplisthike és Tbiliszi. Ez a nap a vízesések napja. Délelőtt a híres fekete tengerparton (Reynisfjara) kezdünk, ahol az egyik legismertebb tengeri szikla – a legenda szerint – háromárbócos hajót formázó Reynisdrangar vár minket. Ezután Dyrholaey világítótornyához indulunk, ahol csodálatos panorámában lesz részünk a környező gleccserekre és tengerpartra. Továbbautózva az 1-es főúton rövid kitérőt teszünk a Solheimajökull gleccserhez, majd következnek a legszebb gleccservízesések: Skógafoss, Kvernufoss, Seljalandsfoss, Gljufrabui.

Hetedik nap

Tbiliszi. Reggeli után irány az Arany Körút (Golden Circle), ahol először a szép Kerid krátert nézzük meg, majd a híres gejzírt, a 7-8 percenként kitörő Strokkurt és a közeli hatalmas “arany vízesést” a Gullfoss-t. Reykjavík felé indulva utunk a Þingvellir Nemzeti Parkon át vezet, ahol a kontinensek közötti törésvonalban sétálunk. Délután érünk Reykjavíkba, ahol fakultatív rövid sétát teszünk a belvárosban, a régi kikötőben vagy lehetőségünk van a Kék Lagunában fürödni.

Nyolcadik nap

Truso völgy és Stepandsminda . Reggeli után irány az Arany Körút (Golden Circle), ahol először a szép Kerid krátert nézzük meg, majd a híres gejzírt, a 7-8 percenként kitörő Strokkurt és a közeli hatalmas “arany vízesést” a Gullfoss-t. Reykjavík felé indulva utunk a Þingvellir Nemzeti Parkon át vezet, ahol a kontinensek közötti törésvonalban sétálunk. Délután érünk Reykjavíkba, ahol fakultatív rövid sétát teszünk a belvárosban, a régi kikötőben vagy lehetőségünk van a Kék Lagunában fürödni.

Kilencedik nap

Gergeti kolostor – Sno völgy. Reggeli után irány az Arany Körút (Golden Circle), ahol először a szép Kerid krátert nézzük meg, majd a híres gejzírt, a 7-8 percenként kitörő Strokkurt és a közeli hatalmas “arany vízesést” a Gullfoss-t. Reykjavík felé indulva utunk a Þingvellir Nemzeti Parkon át vezet, ahol a kontinensek közötti törésvonalban sétálunk. Délután érünk Reykjavíkba, ahol fakultatív rövid sétát teszünk a belvárosban, a régi kikötőben vagy lehetőségünk van a Kék Lagunában fürödni.

Tizedik nap

Indulás haza. Reggeli után irány az Arany Körút (Golden Circle), ahol először a szép Kerid krátert nézzük meg, majd a híres gejzírt, a 7-8 percenként kitörő Strokkurt és a közeli hatalmas “arany vízesést” a Gullfoss-t. Reykjavík felé indulva utunk a Þingvellir Nemzeti Parkon át vezet, ahol a kontinensek közötti törésvonalban sétálunk. Délután érünk Reykjavíkba, ahol fakultatív rövid sétát teszünk a belvárosban, a régi kikötőben vagy lehetőségünk van a Kék Lagunában fürödni.

Szállások

Színvonalas vendégházak, panziók vagy apartmanok.
Körutazásainkon a szállások változatos helyszíneken találhatóak. Minden éjszakát más-más vendégházban, szállodában vagy apartmanban töltünk. A szállások két- vagy háromágyas szobákkal rendelkeznek, melyekhez vagy több közös fürdőszoba, vagy saját fürdőszoba is tartozik.

Minden szálláson jól felszerelt konyha áll rendelkezésére azoknak, akik maguk szeretnék vacsorájukat megfőzni, és nem óhajtanak helyi étteremben étkezni. Ezenkívül törölköző, hajszárító és WI-FI internet kapcsolat is rendelkezésre áll mindenhol. A szállásokon kérhető egyágyas szoba, felárral.

Részvételi díj

1100 EUR / fő

 • Egyágyas felár kérhető, ennek költsége: 75 EUR/éjszaka
 • Félpanziós ellátás: 40 EUR/vacsora

Mit tartalmaz a részvételi díj?

 • szállásokat 7 napra
 • minden nap reggelit
 • csoportvezetést
 • minden transzfert
 • szervezési költséget

Mit NEM tartalmaz a részvételi díj?

 • repülőjegyet
 • egyéb étkezést
 • fakultatív programok
 • biztosítás

Repülőjárat

► ODAÚT

LOT Airlines (www.lot.com)
Budapest – Varsó 12:15-13:35

Wizzair (www.wizzair.com)
Varsó – Reykjavík 21:05 – 00:25

◄ VISSZAÚT

Wizzair (www.wizzair.com)
Reykjavík – Varsó 1:10 – 6:05

LOT Airlines (www.lot.com)
Varsó – Budapest `15:50-17:15


Igény szerint lehetőség van Varsóig autóval menni, ennek szervezését is átvállaljuk előzetes egyeztetés után

Árak és Időpontok

1100 EUR / fő

Minimum 4 utas esetén
(maximális létszám 8 fő)

Az utazás időpontja(i)

2021. április 18-26.

2021. május 20-28.